Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

някой има ли впечатления от въпросния модел-Ibanez RG370BK или RG350BK. сега съм с RX40 от който съм много доволен но няма флойд роуз и реших да си взема още една китара. ще се радвам ако някой сподели своя безценнен опит. поздрави!

Отговорено

6-струнния ми Ibanez е (беше RG 370), който е на снимката в профила ми и съм много доволен от него, като изключим адаптерите, които смених. Стига да е японски, мисля че си е добра инвестиция.

Отговорено

благодаря ! а здрав ли е флойд роуза(разбиват ли се с времето резбите на машинките)? знам че няма вечни неща но някои са по слаби други не...

Отговорено

Деяне, специално на този модел имам впечатления, че Флойда е здрав. Е не е оригинален - вярно, но спокойно ще издържи, докато решиш да си купуваш ориджинъл :D

Отговорено

Наскоро сравнявах два Ibanez 370 . Единият около 10 годишен японско производство а другия нов от Икономов - корейски. Според мен бяха две много различни китари. Старият беше с по-дебел гриф по глух тон и супер флойд. Според мен звука на новия е по отворен /ясен/ грифа е по тънък но флойта е по зле. Въпреки всичко мисля че тези модели си заслужават парите.

Отговорено

аз съм свирил на 10 годишна японска такава китара, флойда цепеше нула, което немога да си го обясня защото пича го използваше яко а каза че изобщо не се е занимавал с него да го смазва и прочие...

Отговорено (Редактирано)

Вярно е и че всички китари са си до бройка - моята (RG 370 DX BK) е качествено изработена, сглобена и боядисана, флойдът също цепи нула, нищо че китарата е индонезийска. А и при новите китари има и друг момент, че ако е съвсем нова, струните може да не са отпуснати и да разстройва заради струните, не заради флойда. Аз като бях в Благоевград да взимам моята, побъзиках малко и една 320 и една K7, които също разстройваха и то доста, защото бяха с нови струни, нищо че едната беше близо 900 лв, а другата 3000 ;)

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено
доброто си е добро! ще търся по скъп модел . благодаря!

Цената не е гаранция за качество винаги!!!!Трябва да знаеш какво търсиш и искаш!

Отговорено

Ами разликата в годините на производството?Знае ли някой кога горе долу е границата преминаване от качествено към "на приемлива цена с приемливо качество"?

Отговорено

Не знам хора... Аз съм с RG350DX - черна, корейска(продавам я) и съм много доволен от звука. Ако трябва да съм честенр само флойта не ме кефи нещо, обаче мисля, че това е въпрос на настройки, с които не съм се хванал, въпреки, че китарата е на близо година. Тези модели се водят от най-евтините и не може да се очаква нещо величествено, но въпреки това, както казах - много си обичам китарата, но трябва да е разделя с нея.

Отговорено

Честно казано не съветвам никой да си купува китари на старо, произведени след 2002 г., щото са с по-кофти дървета и не са доизсъхнали като хората и след 5 години почват да се кривят и пукат, което не е много приятно.