AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Отговорено Февруари 17, 2005 Е така няма да стане - аз като прекъсна схемата откъде да знам дали шума е спрял :think: Единствения начин е да разбера какво може да го причинява... Цитирай
Rammkopf Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 Значи аз имах същия проблем с китарата и кубето. Решавах го, като свързвах масата на жака откъм кубето с парното. Мирише ми на лошо екраниране на адаптерите. Ако и ти си със Скуайър Страт Афинити (или подобна) като мене, май решение няма да се намери. Адаптерите им са гнусни по "рождение". За проблема допринася и фактът, че държавата ни е шибана и в управленските структури няма ни един педераст, дето да се наточи и да оглави държавен стандарт за трипроводна мрежа. Тия плаващи нули, дето са ни ги наджаскали с тез кирливи трафопостове, са голям трън в гъза на маса народ. Та, нормално е да ти текат тоци по китарата. И мен ме плющат искри, когато затворя веригата през себе си към земя. Особено, когато китарата ми е включена в компютъра. А с другата нямаш проблем, сигурно защото е с хъмбъкъри. Там ожицването в самия адаптер е противофазно, доколкото знам. Затова нямаш шумове. А дали те бият тоци - това не знам. Би трябвало да те друса, според мен. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 И кво ся? Трябват ни повече педерасти в Народното събрание, а? /сори за офтопика, ама не можах да се въздържа. Иначе и аз го имам тоя проблем с едната ми китара - мисля, че ще се реши ако сменя всичко живо вътре - потенциометри, суич, жак, кабели + wax pot-ване на предния адаптер или смяна с един много привлекателен модел на DiMarzio. И след тва ако има шум - на боклука и нова. Цитирай
Elmo Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 при мен имаше същия проблем, но само при едно положение на включване на адаптерите (преправяна кремона, незнам на кой адаптер, не съм обръщал внимание). Та понеже същата тая **** шумеше отвсякаъде и един хубав слънчев ден реших да махна всички потенциометри и превключватели, които предишният и собственик беше слагал вътре и да си свържа само единия адаптер (щот другите 2 бяха счупени). Та закачих си аз адаптера който ми трябваше директно към жака, пуснах я и хоп, гореспоменатия проблем. Пробвах номера с кабелче от струните в масата на контакта, като преди това естествено проверих с фазомера, да не зема да са изгърмя. Имаше малък ефект, но трябваше да стоя на метър от контакта, за да не се вади кабелчето, а тва супер дразни. Отворих отново китарата, хванах кабелите на единия от изключените адаптери и го свързах и него. Пуснах го, файда йок. Обърнах му кабелите на обратно и оо чудоо, вече го нямаше тва пукане и бръмчене и т.н. Та оттогава си седи така. Какъв е проблема? Въпреки че съм почти дипломиран електроинженер, не мога да си обясня, най-вече защото не помня паралелно или последователно ги вързах. Но все пак, ако проблема се е появил след ровичкане по електрониката, а не след смяна на кубе или на стаята, бих ти препоръчал и ти да пробваш. Ама внимавай, все пак кремоната струва 40 лева Цитирай
AXE Отговорено Март 13, 2005 Автор Отговорено Март 13, 2005 Ами и аз така реших проблема - една жица от жака на кубето до парното :green: Са е тихо като в гробница А това с обръщането на жиците е интересно, ама Никифена наскоро за около 4ти път ми запои електрониката и мисля за са да не я барам :green: Пък и мисля че така няма как да ме удари тока - дано не греша :green: Цитирай
Recommended Posts