Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Значи искам да питам дали някой знае някъде кой може да ми боядиса китарата така ?

jpmc.jpg

И за какви пари става въпрос :blink:

----------------------------------------------------------------------------------------

Наскоро (около 1-2 месеца) един приятел си купи РГ 320 и тремолото (Edge III) в момента не се връща в начално положение и разликата е доста осезаема :blink: което е мн кофти за 900 лв. китара! Някой знае ли дали има оправия или требва ново ?

Отговорено

За тремолото чети тука: http://www.ibanezrules.com/tech/setup/index.htm

вероятно трябва да се подострят ножовете, и задължително да се сложи смазка - грес или там пише, че става и с вазелин за устни :blink: препоръчително без миризма :blink:

Отговорено

Аз преди 5 месеца си купих RG 370 и също имах проблем с тремолото (Edge III отново) и то осезаемо не се връщаше в изходно положение. Много ядове брах, но след като го смазах - работата заспа. Сега понякога много издевателствам върху него, но (да не кажа голяма дума) след като го пусна, все едно не съм го докосвал, връща на 100%. Интересното е, че в началото, като я купих, китарата си беше с 0.009 струни и не разстройваше. След това смених струните, сложих едни 10-ки и започна да разстройва при дърпане нагоре, тоест да повишава тона, а при dive до дърво, дет му викам аз - не разстроваше. После започна и в двете посоки да разстройва, не издържах, хванах една кутия грес, един имбус и 2-3 клечки за зъби, смазах го хубаво и сега... съм щастлив <_<

А, сега се сещам и за друго - провери дали заключването горе при ключовете не е с недостатъчно стегнати болтове, при мен беше така и много паника хвърлих, защото след всяко натискане на ръчката и пускане, се чуваше едно гадно скърцане и пукане (от лекото преместване на заключването)...Няма да ти казвам какви мисли ми минаваха през главата :Р

Относно боята - провери в някое специализирано студио, където правят картинки и надписи по поръчка. Или си поръчай някъде да ти направят нещо като винилова щампа, която после да залепиш на китарата.

Отговорено

Провери по рекламните агенции, доста от тях правят такива картинки и лепенки ако им дадеш векторни илюстрации.

Отговорено (Редактирано)

идеята ми не беше да е от фолио ...

^^Pampi работил съм в рекламна агенция 2 години знам че се правят лепенки ...

ама еи тая на снимката не е направена с лепенки :headbang:

искам да е като хората, не побългарени рабпти пак :virtuoz:

Редактирано от Petrucci
Отговорено (Редактирано)

http://www.xtuners.hit.bg/1other.htm

http://www.aerogresia.com/

тук май могат да ти помогнат. Не съм ползвал такива услуги...просто го имам като линк.

Редактирано от alexthegreat
Отговорено

Може да изрежеш шаблони от самозалепващо фолио с дупки за фигурите и след това със спрейове с разл. цветове да направиш фигурките. После отлепяш фолиото, един лак отгоре и си готов :headbang: