Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Когато свързваш микрофона трябва да употребиш : XLR3 (известен като канон), стерео жак или DIN5 (както е в оригинала). На 2 връзваш екранировката на кабела, която е свързана с корпуса на микрофона. Бобинката на микрофона, без да е свързана към екранировката, се връзва между крак 3 (+) и крак 1 (-). Тук + и - са условни, и се отнасят за сфазирането. Така се осъществява балансирано свързване. Кабела разбира се трябва да е с две жила и екранировка.

За различните куплунзи маркировката е различна, провери по схемите и в нета.

Ако използваш моно жак, което не ти препоръчвам, можеш да изпълниш свързването както си посочил в поста си. Но тогава може да се получат по-високи шумове и брумове; Влиянието на околното поле също ще е по-осезаемо.

Отговорено
За различните куплунзи маркировката е различна, провери по схемите и в нета.

Ники, чети бре!

Само оригиналната схема е публикувана и само за нея може да се говори. Тя е даденост. Други референции няма.

Да-а, имало е защо да обърна внимание с цитираното изречение.

Освен това си мисля, че не може във всеки пост да ставам справочник за всичко. Най-малкото няма толкова място.

• 3 weeks later...
Отговорено

Та , пробвах варианти всякакви, но ефекта беше все лош.звука кривеше доста от предусилвателя поради силното ниво на процесора и защото свиря с много gain(от процесора) на кривоча (все пак свиря death metal) се получаваше маджа с грозде.Като най-улеснен и най-добре звучащ вариант избрах на активния карай на моно буксата да вържа вход 1 а към 3 не вързвам нищо.Хората с по-големи елекро-познания сигурно ще ме заклеймят, но така звучи най-сностно.Втория предусилвател го оставих за микрофон, а директния вход/изход ги направих с отделни букси.сравнително доволен съм и за вкъщи без да слуша друг освен мен става идеално :dance:

Благодаря още веднъж на Parni_Valjak и Nikifena.

Отговорено

Няма нищо за заклеймяване. Просто си намалил още нивото на сигнала чрез ниското входно съпротивление в крак 1. Същото можеш да направиш и на крак 3, ако резистора в делителя към маса го намалиш. Понеже досега нищо конкретно не беше посочено за нивата на сигналите, един тример може да се окаже полезен - и като се отрегулира - да се замести с постоянен резистор.

Важното е че си успял да се справиш! :dance::):pray::):)

Отговорено

Пробвах същия вариан на описания от мен само че с крак 3, но "gaina" беше повечко отколкото варианта с карак 1 и за това избрах 1.Може и да пробвам с тримерчето.Благодаря ти още веднъж Parni_Valjak.

А за bratmito:Отговора на въпроса ти се съдържа в темата, в началото, моя втори пост.МОЛЯ ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИТАТЕ!