Jump to content
Българският форум за музиканти

Модване на dinky?


Recommended Posts

Здравейте, едно време като метъл младеж си взех yamaha erg121 (за тези на които не ми се гугълва - типично евтино dinky). Сега се чудя какво да и променя, но всички опции ме водят до визия на средния клас jackson, което не ми е в стила. Дали като добавя pickguard ще заприлича на strat ? Вероятно не, най-малкото dinkyто има различна форма и pickguarda ще седи неестествено, вероятно и дупките няма да съвпаднат, но ми стана интересно как може да се модне dinky любителски( като изключим hardware-а и боята). Ще се радвам, ако стане дискусия, темата е повече теоретична от колкото практична и конкретна.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, супер е станала. Тя си е с пикград "по рождение", така че не е dinky ( поне според разбиранията ми). За neck адаптера дълбал ли си, не е ли по принцип single ? Пикграда сменял ли си го и ако да, като стандартните за startове ли е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го сменял оригиналния си е но е "модван", не е стандартен, както при "стратовете", после си начертах и изрязах друг но така и не го сложих.

То се вижда при "нека" си седят и дупките за "сингъл" адаптера, за винтчетата, а "сингъла" по средата е само кутийка в нея няма нищо. :greenball: .

За къв ти е да слагаш "плочка" няма смисъл, нейната работа е да прикрива дупките, а смисъл има да се сложи "флойд", да се подмени адаптер, ключове и т. н. от което ще има някаква полза.

За мен лично дали ще е с "пикгард" - "ич ми не е"!  :greenangel:

А другия въпрос е дали си заслужава какъвто и да е ъпгрейт, защото при мен само адаптерите струват колкото цялата китара барабар с калъф, кабел и перца :greenball: отделно това с "флойда" си е работа а и той не е евтин, но китарата има сантиментална стойност за мен и просто исках да си я ползвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, да, аз търся абсолютно евтина и козметична промяна.  При мен пък една от причините да искам да сложа пикград е, защото искам да ми е сингъл при нека. Точно от сантименталност не съм я продал, да не говорим, че като гледам к'ви китари за к'ви пари се продават на старо, няма файда. С какво го ряза, няма ли някакъв тарикатлък или ще трябва да се купува dremel ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.