SLASH588 Публикувано Април 4, 2015 Публикувано Април 4, 2015 Здравейте, едно време като метъл младеж си взех yamaha erg121 (за тези на които не ми се гугълва - типично евтино dinky). Сега се чудя какво да и променя, но всички опции ме водят до визия на средния клас jackson, което не ми е в стила. Дали като добавя pickguard ще заприлича на strat ? Вероятно не, най-малкото dinkyто има различна форма и pickguarda ще седи неестествено, вероятно и дупките няма да съвпаднат, но ми стана интересно как може да се модне dinky любителски( като изключим hardware-а и боята). Ще се радвам, ако стане дискусия, темата е повече теоретична от колкото практична и конкретна. Цитирай
lyu_records Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 Аз на моята EG112 и промених всичко: В общи линии само дървенията остана от китарата всичко друго е сменено. Цитирай
SLASH588 Отговорено Април 4, 2015 Автор Отговорено Април 4, 2015 Браво, супер е станала. Тя си е с пикград "по рождение", така че не е dinky ( поне според разбиранията ми). За neck адаптера дълбал ли си, не е ли по принцип single ? Пикграда сменял ли си го и ако да, като стандартните за startове ли е ? Цитирай
lyu_records Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 Не съм го сменял оригиналния си е но е "модван", не е стандартен, както при "стратовете", после си начертах и изрязах друг но така и не го сложих. То се вижда при "нека" си седят и дупките за "сингъл" адаптера, за винтчетата, а "сингъла" по средата е само кутийка в нея няма нищо. . За къв ти е да слагаш "плочка" няма смисъл, нейната работа е да прикрива дупките, а смисъл има да се сложи "флойд", да се подмени адаптер, ключове и т. н. от което ще има някаква полза. За мен лично дали ще е с "пикгард" - "ич ми не е"! А другия въпрос е дали си заслужава какъвто и да е ъпгрейт, защото при мен само адаптерите струват колкото цялата китара барабар с калъф, кабел и перца отделно това с "флойда" си е работа а и той не е евтин, но китарата има сантиментална стойност за мен и просто исках да си я ползвам. Цитирай
SLASH588 Отговорено Април 5, 2015 Автор Отговорено Април 5, 2015 А, да, аз търся абсолютно евтина и козметична промяна. При мен пък една от причините да искам да сложа пикград е, защото искам да ми е сингъл при нека. Точно от сантименталност не съм я продал, да не говорим, че като гледам к'ви китари за к'ви пари се продават на старо, няма файда. С какво го ряза, няма ли някакъв тарикатлък или ще трябва да се купува dremel ? Цитирай
lyu_records Отговорено Април 5, 2015 Отговорено Април 5, 2015 Тарикатлъка е CNC router, аз си имам такъв вкъщи Цитирай
SLASH588 Отговорено Април 5, 2015 Автор Отговорено Април 5, 2015 Защо не направиш един бизнес с рязане на пикгарди. С прилична надценка, хем ще имаш кяр, хем и клиентела( и аз в това число). Цитирай
lyu_records Отговорено Април 6, 2015 Отговорено Април 6, 2015 Аз клиентела си имам но не с пикгарди, замислил съм услуги и за форума но нямам много време може би като намалее работата. Цитирай
Recommended Posts