maringtr Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 (Редактирано) @de4o да разбирам, че vintage wound е все едно single coil с humbucker размери ли? Че от това, което прочетох не ми стана ясно... EDIT: само за ясното, за EMG-HZ H2, което е хъмбъкър, пишеше че е vintage wound Редактирано Ноември 20, 2006 от dark Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 (Редактирано) поне е интересна идея - някой не е ли пробвал досега? аз съм така - керамичен хъмбъкер - вади звук като на металика примерно(може и още по твърд) и 2 алнико сингъла които вадят звук като от 60те. Според мен това е много куул комбинация това което аз разбирам за винтич и овъруаунд е: vintage wound - навити с нормален брой навивки, дебелина на жицата и параметри както са се правели едно време - типичен пример за такива сингли са стандартните страт сингли - по 6ком някъде, а за хъмбъкери - гибсънските по 8-10к overwound - пренавити - с повече навивки и много аутпут, като например синлите които се ползват за блус и са по 8-10к или "метълските" хъмбъкери по 15 и нагоре килоома, такива адаптери трудно стават за клиин понеже винаги претоварват усилватела Редактирано Ноември 21, 2006 от Overdrive Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 Аз имам Керамичен на Бридж и Алнико на Нек. Съответно: Димарзио ЕВО на бриджа и Паф Про на Нек. Интересен саунд определено. Евото е много силен и чистите саунди са му трагедия. Вади много среди и много зависи на какво дърво е поставен. В случая на липа при мен звучи по глухо. Но ако е в комбинация с среден тогава звучи добре с намален волюм. ПафПро-то е класически адаптер много ясен и супер динамичен. Има закръглен звук и ясни високи. Комбинацията не е най удачната но имам голям избор на саунди. Цитирай
Recommended Posts