Jump to content
Българският форум за музиканти

Началото


Danihell

Recommended Posts

Здравейте! Това е първата ми тема в този раздел, по простата причина, че свиря на бас. Реших да се образовам малко музикално и си купих една самосвирчица. Yamaha PSR-E230. Интерестно е, че когато се хваля, че съм си купил самосвирка, всеки ме пита, това нещо от сексшопа ли е. Но, както и да е. Като дете, като по-малко дете имах едно мъничко две октави и половина пианце, с 8 звука и 8 акомпанимента. Свирех си песнички само с дясна ръка, без да знам кое с кой пръст. Имам желание да стигна по-напред. Смятам да отделя някакво време и започнах да се ровя из нета за уроци, школички и упражнения. Прави ми впечатление, че повечето уроци са няколко за зарибяване и после, трябва да платиш. А и незнам към какво точно да се насоча, като схема и система на обучение. Трябва да започна от самото начало. Та ако мога да взема съвет за това, дали бих могъл да намеря от интернет някакви подходящи школи и уроци. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първоначално мисля че трябва да свикнеш да минеш на клавиши от струните. Доста е различно и ще ти се налага да използваш всичките си пръсти, така че след като вече имаш музикални познания и култура ти препоръчвам да започнеш с гами. За съжаление всичките ми школи са хартиени. Също много важно е някой да ти покаже правилна постановка на ръцете. Препоръчвам след свикване с клавишите да не заучаваш, както повечето биха те посъветвали, класически упражнения и пиески - класиката е нещо красиво и е незаменима, когато става въпрос за динамика, но наистина горещо ти препоръчвам да започнеш още в началото веднага щом привикнеш да започнеш да свириш на акорди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси! Аз намерих нещо, което изглежда, че може да ми свърсхи работа http://www.free-online-piano-lessons.com/

Както и това http://www.8notes.com/piano/

Какво ще кажете за тези неща:dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че поне в началото трябва да посетиш някой преподавател (преподавателка) по пиано, както сам каза правилната постановка е нещо без което не можеш а едва ли ще я докараш сам без квалифицирана помощ :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.