Danihell Публикувано Ноември 19, 2006 Публикувано Ноември 19, 2006 Здравейте! Това е първата ми тема в този раздел, по простата причина, че свиря на бас. Реших да се образовам малко музикално и си купих една самосвирчица. Yamaha PSR-E230. Интерестно е, че когато се хваля, че съм си купил самосвирка, всеки ме пита, това нещо от сексшопа ли е. Но, както и да е. Като дете, като по-малко дете имах едно мъничко две октави и половина пианце, с 8 звука и 8 акомпанимента. Свирех си песнички само с дясна ръка, без да знам кое с кой пръст. Имам желание да стигна по-напред. Смятам да отделя някакво време и започнах да се ровя из нета за уроци, школички и упражнения. Прави ми впечатление, че повечето уроци са няколко за зарибяване и после, трябва да платиш. А и незнам към какво точно да се насоча, като схема и система на обучение. Трябва да започна от самото начало. Та ако мога да взема съвет за това, дали бих могъл да намеря от интернет някакви подходящи школи и уроци. Поздрави! Цитирай
NoSoul Отговорено Ноември 19, 2006 Отговорено Ноември 19, 2006 Първоначално мисля че трябва да свикнеш да минеш на клавиши от струните. Доста е различно и ще ти се налага да използваш всичките си пръсти, така че след като вече имаш музикални познания и култура ти препоръчвам да започнеш с гами. За съжаление всичките ми школи са хартиени. Също много важно е някой да ти покаже правилна постановка на ръцете. Препоръчвам след свикване с клавишите да не заучаваш, както повечето биха те посъветвали, класически упражнения и пиески - класиката е нещо красиво и е незаменима, когато става въпрос за динамика, но наистина горещо ти препоръчвам да започнеш още в началото веднага щом привикнеш да започнеш да свириш на акорди. Цитирай
Danihell Отговорено Ноември 19, 2006 Автор Отговорено Ноември 19, 2006 Мерси! Аз намерих нещо, което изглежда, че може да ми свърсхи работа http://www.free-online-piano-lessons.com/ Както и това http://www.8notes.com/piano/ Какво ще кажете за тези неща Цитирай
miro2bg Отговорено Ноември 19, 2006 Отговорено Ноември 19, 2006 Мисля че поне в началото трябва да посетиш някой преподавател (преподавателка) по пиано, както сам каза правилната постановка е нещо без което не можеш а едва ли ще я докараш сам без квалифицирана помощ Цитирай
Recommended Posts