Jump to content
Българският форум за музиканти

Roland G 600


Zdravko_97

Recommended Posts

Здравейте... наскоро си купих Roland g 600 с неработещо флопи (на тънки пари беше). Въпросът ми е обикновенно компютърно флопи би ли могло да замести старото или трябва да търся оригинално на Roland?

И понеже съм абсолютно начинаещ и преди не съм се занимавал въобще с подобни неща (не мога да свиря, но имам желание и почти всеки ден тренирам) бих попитал дали може да се качват на клавира други инструменти, различни от заводските  (не знам как е музикантският термин). До колкото съм чел за модела, ритми могат да се качват, но за инструменти нищо не знам. И трети и последен въпрос: Миди изходите за какво служат?

Благодаря предварително за отделеното внимание... Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееех, сега те почнаха, колко му е да напишеш в гугъл MIDI. Никой няма да ти обяснява основни неща.

Според интернет е добър учебен модел (full size keys)

Не видях в упътването дали може да се качват инстументи, и моето предположение е че не може.

Едва ли флопито е с PC спецификации, а и едва ли ще ти трябва, а дори и да ти потрябва по-добре вземи друг синт или флопи емулатор, тези архаични части са много трудни за намиране и струват скъпо. По-лесно и евтино ще е да вземеш миди интерфейс и да ползваш синта като миди клавиатура, обаче пак идваме до момента в който ще трябва да почетеш.

Намери упътването на синта (гугъл) също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За така наречените ''инструменти'' мисля,че искаш да кажеш бленди.Тоест да свириш с различни звуци.Трябва да може да се качват бленди.Просто няма как.На повечето клавири бленди се качват без проблем,така че и на G600 трябва да може.Не съм се занимавал с Roland,но така мисля.Намери ръководство в нета и прочети! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го намерих

 

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=0CDcQFjAG&url=http%3A%2F%2Fmedia.rolandus.com%2Fmanuals%2FG-600_OM.pdf&ei=n1vSVJPvBObNygO2oILYCg&usg=AFQjCNHUsXft2OEiPdjLMIZKqplfx0pUvw&sig2=EBzaxmC9ctUGWeHpGbgkwg&bvm=bv.85076809,d.bGQ

 

 

След бърз поглед не мога да намеря sysex спецификации а в такива синтове това е начина да се качват бленди. Може да му качваш сикуенси, но не и бленди.

Може да свири на 16 миди канала с различни звуци и да свири стандартни миди файлове но няма сисекс дъмп.

 

Свирката е добра за да нахвърляш идеи, и за учене е идеална

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отделеното внимание , всъщност по-голямата ми болежка беше точно за качването на инструменти (бленди(благодаря за термина)) Благодаря за разясненията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,най-важно е да имаш желание другото ще дойде.Модела е мнаго хубав за начало,ако знаеш само колко време съм се  възхищавал на неговите неравноделни ритми и саунд.Клавира може да лоадва стилове,готови песни,но за мене по-хубавото му е ,че може да си прави нови стилове или да ги редактира.Може също да качва бленди но само като перформери -демек редактирани заводски звуци.Не може да записва нови саундове и няма семплер но това не значи че клавира е зле.Много готина свирка е като я разбереш.Много успех и отделяи повече време за клавира и по-малко за форумите :yes:  :thumbs_up:  

Редактирано от asan79onbashi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.