Jump to content
Българският форум за музиканти

Тремолото ми се разби ? Какво става?


Recommended Posts

Ами какво да кажа... правех се на големия майстор за пред едно момиче и ... :D натиснах много ръчката (натиснах към мен, т.е. снижих звука) и се чу "ппррхххх.." и дръпнах рязко и много и се чу каквото търсех 'ууИАУУУУУУУИИИИИИ" :D но уви и "пкрххххккКЧКККККК ПУК". Извинявам се за текстовите си музикални семпли :D:P:D ама така ми дойде да ги напиша :D Цялата работа ми е много смешна, не знам защо... :D

 

Последици:

Китарата се разтрои жестоко. 2ра струна много ДЗвънти, вибрира и се удря в прагчетата като я удрям. 1ва струна буквално се е натиснала здравата за грифа като залепена и на никое прагче не звучи. Все едно правя зверския флажолет.

 

Тремолото не съм го пипал повече да не досчупя нещо :D

 

Какво съм направил ? Какво съм счупил? Може ли да се оправи? Мога ли сам ? Как?

 

Мисля, че по някакъв начин ще трябва да си фиксирам моста и да нямам вече тремоло ама не ме вълнува много.

 

Та ? Казвайте, очаквам да дойдете всичките разбирачи тука и да ми обясните като на улав какво да правя.

 

П.С. Китарата ми е скаяр шоумастър от старите модели.

П.С.2 Изказвания от типа "Бягай при най-близкия лютиер" са ми излишни.

 

Мерси !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самото тремоло , ако е е повдигнато надолу ( все едно е снижен звука ) сложи си от резервните пружини . Аз имах подобен проблем сложих 1 от резервните пружини и се оправи . Пробвай дано да стане :blink::blink:

Редактирано от kirk-hammett
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам резервни пружини. От къде мога да си купя същите ? Да не е само от музикален магазин ако не е наложително, защото там за един адаптер по дяволите искат 40 лева...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да за там става на въпрос . Драсни ми на ЛС ако имасш ICQ да се разберем понеже аз имам пружини :blink: Мога да ти дам :):blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж около стъдовете да няма напукано, може и пружина да ти се е измъкнала (но честно казано силно се съмнявам). Предполагам системата на тремолото ти е ясна, в корпуса на китарата има пробити 2 дупки в тях има 2 метални пръстени, в тези пръстени са завити 2 болта (стъдове), на тези болтове се държи металния корпус на тремолото (няма да обяснявам как, предполагам и сам виждаш), самото тремоло от горната страна (условно казано) го дърпат напрежението от опънатите струни, а от долу (пак условно) го дърпа напрежението което създават пружините , така тремолото общо взето стои на "кантар". Възможни проблеми, НАЙ-Лошият е да ти се е спукало дървото около стъдовете (тогава само лютиер или по добри познания в областта на дървесината те спасяват). Дефакто стъдовете трябва да са АБСОЛЮТНО неподвижни, всеки един дребен луфт води до разстройване на китарата (обяснено просто: ако вдигнеш или свалиш тона с тремолото то самото няма да се върне в същата позиция от която си тръгнал.... говорим за порядъка за някаква част от милиметъра но именно това играе ОГРОМНА роля). Друг проблем е както казах може да се е измъкнала някоя пружина отдолу. Минимален е шанса но е напълно възможен. Има още десетки проблеми но според това което си казал че си направил това ми изглежда най-логично.

Желая ти успех, ако мога да помогна с нещо пиши!!!

 

За да се види нагледно как изглежда едно средностатистическо тремоло "отстрани" дет се вика прикачам една снимка от Джемсайт trem_angle_ibzlopro.gif

 

 

:twisted: Марио :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марио (надявам се нямаш против да те наричам по име след като си го написал :), аз съм Сашо), гледам схемата, зацепих принципа, ама ме е шубе да пипам. Второто ми име е "поразяващата ръка". А тези проблеми, които си описал пък освен, че от обща култура няма да мога да се справя не съм сигурен дали ги разбирам. Направо ми кажете тогава колко двулитровки ще ми излезе някой от форума да погледне и да го направи, ако може ?

 

Въпрос:

Ако се е случило най-лошото (да се е напукало дървото около стъдовете) как мога да разбера ? Освен това ако това се е случило, китарата ще може ли пак да си свири поне с фиксиран мост ? Това ще се отрази ли на звученето и ?

 

  Да за там става на въпрос . Драсни ми на ЛС ако имасш ICQ да се разберем понеже аз имам пружини smile.gif Мога да ти дам smile.gif icon_pidu.gif

Ако само от това има нужда, ще приема и ще почерпя разбира се :):blink::blink: Мерси много !

Редактирано от X_eNeMy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, като за начало - споко. :blink:

 

Ако се е напукало дървото, ще го разбереш като го погледнеш - ще има пукнатини. Не се правя на остроумен, просто това е факта. Така ни е трудно да помогнем. Снимай го (с телефон също става, само да е фокусирано) и качи. Снимай го отдолу Т.е. от обратната страна на китарата. Там има един капак - отвий го и не се притеснявай, няма как да счупиш или навредиш на нищо, което в момента не е шчупено. Развий го и огледай там какво става.

(Имаш нещо такова: cyclonebk_back.jpg)

Свали го и снимай там, това е важното.

 

Иначе така няма с какво повече да ти помогнем май.

 

П.С. ГЛупости бях написал за стърдовете...

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж пружините закачени ли са

Отпусни струните на макс -дали и така ще опират в грифа,макар че е логично да са повдигнати,ако има откачена пружина.

Махни пружините и тремолото и виж дали не се клатят стъдовете

Ако го фиксираш няма да навреди на звука,даже обратното

Ма както обясняваш че 1-ва опира,2-ра почти,все едно долната част на тремолото е "потънала" :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.С. ГЛупости бях написал за стърдовете...

Бе един познат ги беше "поизтръгнал" (втулките).На Америкън Стандарт страт,ама тогава май беше с 12-ки струни.

 

@X_enemy,нема да се плашиш,всичко се оправя,в НАЙ-лошия сучай можеш да го фиксираш,или да сложиш стандартно тремоло с 6 винта. :blink:

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз отворих капака вече и там всичко ми изглежда наред. Никой болт не е деформиран или да не си е на мястото, пружините са си стегнати и сичко си е ок... ужким... :-/ Д*ба и пробитото корито... искам желязна китара 30 кила.... да направя по-големи рамене, кат не мога да сваля мацката с свирене поне дааа....... сещате се :blink::):blink::)

 

П.С. Пък и няма да и счупя нищо на китарата :headbang:

Редактирано от X_eNeMy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може и савсем да няма проблем.Авторът на темата каза че докато е дропвал се е случило това....следователно щом е на 2 стъда то при дропването може да се е преместила плочката на тремолото от леглото на долния(на 1-ва струна ) стъд по-към тялото с други думи нейде по нарезите.....и за това му се е преместило тремолото надолу като 1-ва и 2-ра струна опират.

Ако е така то приятелю ще се оттарвеш само с уплахата...мога и аз да го видя...живея до 5-те кюфтета :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.