niko75 Публикувано Януари 25, 2015 Публикувано Януари 25, 2015 Здравейте колеги,от доста време не бях хващал кларинета,но по стечение на обстоятелствата ме поканиха да свирря в един духов оркестър .Кларинета който имам е пълен бйом Clemens mainel,та вчера ми предложиха еин зелмер S9 пълен бйом ,със сменени падушки общо взето обслужен,но със счупена фуния за 350 евро.Въпроса ми е как ви се вижда тази цена,скъпо ли е за инструмент от 60-те години във видимо перфектно състояние ,без да броим фунията естествено. Благодаря предварително на отзовалите се. Цитирай
Мартин87 Отговорено Януари 26, 2015 Отговорено Януари 26, 2015 Здравей, колега. Интересна тема си пуснал. Цената за този инструмент (по мое мнение) е доста занижена. Остава ти да намериш фуния, но не мисля, че ще е голям проблем това. Ако си от София (или живееш/работиш в София), би намерил фуния. Ако само това му е кусура - взимай без да се колебаеш. Един съвет, запази си Клеменса, тъй като не е желателно да изкарваш Зелмера на външните зимни свирения (19-ти февруари, 3-ти март и подобни). Има сериозна от спукване, въпреки че е от отлежало дърво. Свирил съм в духов оркестър, от там ги знам тези неща. Има още няколко човека, които като видят темата, биха писали. Ако искаш изчакай и техните мнение, но ако вече си решил да го вземеш - успех с покупката. 1 Цитирай
niko75 Отговорено Януари 26, 2015 Автор Отговорено Януари 26, 2015 И аз така си мисля,ще го вземам само дано не са го продали,че чакам цял ден да ми се обадят. Цитирай
niko75 Отговорено Февруари 1, 2015 Автор Отговорено Февруари 1, 2015 До 10-ина дни инструмента е при мен,трябва да му се направи фунията и ще ми го дадат 1 седмитца да го порбвам , ако ми хареса го вземам.Като е при мен ще кача снимки. Цитирай
niko75 Отговорено Март 20, 2015 Автор Отговорено Март 20, 2015 В крайна сметка трябваше да почкам повечко време,но ю струваше чакането от два дни кларинета е при мен .Не знам каде съм зяпал ама се оказа че не е 9-та серя а е 10S и е страхотен,сега имам 2 седмици да го пробвам и каквито донатсройки трябва да се правят са ми включени в цената,от свирене не съм стигнал да направя снимки. Сега остава и един мундщук да му намеря и е ок. Цитирай
Recommended Posts