newwave Публикувано Януари 19, 2015 Публикувано Януари 19, 2015 Здравейте, имам следния проблем - акомпанирам си на живо със синт падове чрез миди клавиатура с 4 октави, с двугласна хармония - на най-лявата октава държа баса с лявата ръка, а с дясната ръка на най-дясната октава държа сопраното, но изпитвам необходимост от още една октава, която я нямам... Средните две октави не ги използвам при акомпаниментите, а само за записването на останалите инструменти. Искам да попитам за някакъв софтуер, който може да измести наляво всички октави на клавиатурата ми, без да засяга най-лявата, на която свиря баса на падовете и искам да си остане на мястото. Използвам рипър. Цитирай
dontwarrior Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 MIDI OX, ще трябва да направиш виртуален пач. Цитирай
newwave Отговорено Януари 21, 2015 Автор Отговорено Януари 21, 2015 Благодаря ти, не го знам тоя софтуер, дали е плъгин за daw или се инсталира на компютъра ама ще проверя. Иначе си реших радикално проблема по друг начин, ама става само за софтуерната версия на корг м1, което не е проблем понеже предимно този синт ползвам. Цитирай
dontwarrior Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 Това е самостоятелен софтуер, който ще приема миди информация от киборда и ще го препраща в Рипър. Там ще можеш да направиш виртуални миди входове и изходи и мапинг за нотите. Естествено в Рипър няма да си сложиш киборда като input, а някой от виртуалните изходи на MIDI OX който ще го конфигурураш като input в Рипър 1 Цитирай
newwave Отговорено Януари 21, 2015 Автор Отговорено Януари 21, 2015 Много ти благодаря за отговора, точно такъв софт си търсех. Цитирай
Recommended Posts