Jump to content
Българският форум за музиканти

Кандидатстване в НМА


hihahu

Recommended Posts

Искам да попитам дали някой в този форум има някаква представа какво ще бъде нивото за влизане в инструментален факултет със специалност пиано. Ако някой случайно има информация или познати които могат да дадат бих бил много благодарен :)
Аз лично ще кандидатствам тази година (2015) юни месец и просто съм любопитен дали има хора и дали приемат лесно или е трудно? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам в академията как е ,но нивото на пианистите в СМУ е много сериозно!Имам пряки наблюдения.Разбира се говоря за класическа музика.Не знам дали повечето от тях имат интерес да продължават учение в България .Ако не намериш достатъчна информация,след месец и половина ще съм в България за малко и мога да те свържа с "твоите" хора в "консервата" и да получиш инфо от първа ръка.Поздрави и успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое СМУ?
Аз лично сега работя с един учител, който е един от най-добрите в НМУ "Любомир Пипков" и също така преподава в НМА, но в теоретико-композиторския факултет и той знае как са нещата в неговия, но не е напълно запознат с инструменталния. 
И да попитам какво точно разбирате под много сериозно, защото е доста относително. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Аз завърших инструментален факултет именно с пиано миналата година (взех държавния изпит по пиано, че го отлагах 3 години), след което записах и магистратура държавна. Познавам всички, както и ситуацията. 

 

При положение, че от да речем 20 свободни места кандидатстват 14 човека, според теб какво ще бъде нивото и настройката на ухото на изпитващите? 

 

 

Аз ще ти кажа - изисква се единственото да започнеш и да приключиш произведенията си без да спреш.. Е, и да спреш веднъж дваж - няма проблем. Вътре си ;) 

 

Нека това не те демотивира - напротив, покажи малко музикалност и ще станеш любимец на професорите за идните 4 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нивото е невероятно ниско, откакто учението се е превърнало в бизнес. В някои университети има студенти, които не познават нотите, а ще завършат музикално образование.....и то педагогическо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично мисля че се справям сравнително добре с интерпретацията на произведенията. Единственото което ме притеснява е че съм малко притеснителен по концерти, но ще се постарая да оправя този свой личен проблем в тези 6 месеца като си осигуря повече концерти :)
Мерси много за мненията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извини ме,объркал съм СМУ с НМУ! Ако е така,както се твърди в горните постове,не се притеснявай.Имам наблюдение върху педагозите по пиано от "Л.Пипков".Синът ми е в 6 клас там и учи от първи клас.Музикант съм и мога да преценя ,че сериозно работят с пианистите.Хубаво е ,че те подготвя човек от там.Пиши на лично,ако нещо конкретно те интересува в НМУ.За академията мога да помогна ,когато съм в България.Но инфото,което имам съвпада с написаното по-горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е възможно да ми дадете скайп за връзка, защото тук не съм точно запознат как мога да ви пиша на лично през сайта. Не видях такава опция, а търсих доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш някакъв проблем със съобщенията.Skype:detelinlyubenov.Там ще ти пратя шведския си номер,въпреки,че мисля,че не е необходима чак толкова:)Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както справедливо е отбелязъл machoka, "При положение, че от да речем 20 свободни места кандидатстват 14 човека, според теб какво ще бъде нивото и настройката на ухото на изпитващите?"

 

Мога само да те посъветвам, като се подготвиш и имаш път към НМА, обади им се един час предварително да ти направят един приемен изпит. Да не биеш път излишно. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.