hihahu Публикувано Януари 7, 2015 Share Публикувано Януари 7, 2015 Искам да попитам дали някой в този форум има някаква представа какво ще бъде нивото за влизане в инструментален факултет със специалност пиано. Ако някой случайно има информация или познати които могат да дадат бих бил много благодарен Аз лично ще кандидатствам тази година (2015) юни месец и просто съм любопитен дали има хора и дали приемат лесно или е трудно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dirk Отговорено Януари 7, 2015 Share Отговорено Януари 7, 2015 Не знам в академията как е ,но нивото на пианистите в СМУ е много сериозно!Имам пряки наблюдения.Разбира се говоря за класическа музика.Не знам дали повечето от тях имат интерес да продължават учение в България .Ако не намериш достатъчна информация,след месец и половина ще съм в България за малко и мога да те свържа с "твоите" хора в "консервата" и да получиш инфо от първа ръка.Поздрави и успехи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hihahu Отговорено Януари 7, 2015 Автор Share Отговорено Януари 7, 2015 Кое СМУ?Аз лично сега работя с един учител, който е един от най-добрите в НМУ "Любомир Пипков" и също така преподава в НМА, но в теоретико-композиторския факултет и той знае как са нещата в неговия, но не е напълно запознат с инструменталния. И да попитам какво точно разбирате под много сериозно, защото е доста относително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Януари 8, 2015 Share Отговорено Януари 8, 2015 Аз завърших инструментален факултет именно с пиано миналата година (взех държавния изпит по пиано, че го отлагах 3 години), след което записах и магистратура държавна. Познавам всички, както и ситуацията. При положение, че от да речем 20 свободни места кандидатстват 14 човека, според теб какво ще бъде нивото и настройката на ухото на изпитващите? Аз ще ти кажа - изисква се единственото да започнеш и да приключиш произведенията си без да спреш.. Е, и да спреш веднъж дваж - няма проблем. Вътре си Нека това не те демотивира - напротив, покажи малко музикалност и ще станеш любимец на професорите за идните 4 години. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Януари 9, 2015 Share Отговорено Януари 9, 2015 Нивото е невероятно ниско, откакто учението се е превърнало в бизнес. В някои университети има студенти, които не познават нотите, а ще завършат музикално образование.....и то педагогическо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hihahu Отговорено Януари 9, 2015 Автор Share Отговорено Януари 9, 2015 Аз лично мисля че се справям сравнително добре с интерпретацията на произведенията. Единственото което ме притеснява е че съм малко притеснителен по концерти, но ще се постарая да оправя този свой личен проблем в тези 6 месеца като си осигуря повече концерти Мерси много за мненията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dirk Отговорено Януари 9, 2015 Share Отговорено Януари 9, 2015 Извини ме,объркал съм СМУ с НМУ! Ако е така,както се твърди в горните постове,не се притеснявай.Имам наблюдение върху педагозите по пиано от "Л.Пипков".Синът ми е в 6 клас там и учи от първи клас.Музикант съм и мога да преценя ,че сериозно работят с пианистите.Хубаво е ,че те подготвя човек от там.Пиши на лично,ако нещо конкретно те интересува в НМУ.За академията мога да помогна ,когато съм в България.Но инфото,което имам съвпада с написаното по-горе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hihahu Отговорено Януари 9, 2015 Автор Share Отговорено Януари 9, 2015 Ако е възможно да ми дадете скайп за връзка, защото тук не съм точно запознат как мога да ви пиша на лично през сайта. Не видях такава опция, а търсих доста. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dirk Отговорено Януари 11, 2015 Share Отговорено Януари 11, 2015 Имаш л.с. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dirk Отговорено Януари 11, 2015 Share Отговорено Януари 11, 2015 Имаш някакъв проблем със съобщенията.Skype:detelinlyubenov.Там ще ти пратя шведския си номер,въпреки,че мисля,че не е необходима чак толковаПоздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
acc Отговорено Януари 17, 2015 Share Отговорено Януари 17, 2015 Както справедливо е отбелязъл machoka, "При положение, че от да речем 20 свободни места кандидатстват 14 човека, според теб какво ще бъде нивото и настройката на ухото на изпитващите?" Мога само да те посъветвам, като се подготвиш и имаш път към НМА, обади им се един час предварително да ти направят един приемен изпит. Да не биеш път излишно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts