Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
ако имаш pickguard- тая пластмаса, дето уж пази китарата от перцето, ама в повечето случаи само осира пейзажа :P провери дали трем-а не ти закача отпред някъде по ръбчетата в пластмасата. тва го имаше някъде на картинка ама нещо не мога да го намеря ся. иначе не става дума за НЪТ ами за СТЪД- тия болтове, дет се държи на тях целия трем. нът е тва горе при главата, дет се залкючват струните на него ;)

edit: намерих и картинките :beer:http://www.ibanezrules.com/tech/setup/contact.htm

where the trem is touching the pickguard, not only squeaking when moved but also keeping the trem from returning to pitch freely, causing more erratic tuning return from a pull-up

Абе то моята китара няма пикгард, ама нейсе..... :beer::beer::beer:

Отговорено

никой от изброените съвети (или несъвети) досега не ми помогна. майната му. няма да са пенсионирам с тоя jackson. :godbless: :evil: пък от тоя флоъд мога да патентовам системата за преминаване от E в F

Отговорено

аве опраих го. уж. и болтовете бяха разхлопани, уплътних ги с калчища. заспаха. а ножовете......къса ми се сърцето като си помисля горкия човечец които ги е правил колко е непохватен :):):):);) с една обла пила се опитах да ги пооправя, адски твърд е метала и се едно бръснеш портрета на Ботев на стената. същия резултат. горе долу се поизгледиха, ама има какво да се желае. сега вече не се разстроива толкова при повдигане. само с 12-13 % ;) вече почвам да мразя флойдовете......само да не ми хрумне да си зимам лес пол.........

Отговорено
никой от изброените съвети (или несъвети) досега не ми помогна. майната му.

... аве опраих го. уж. и болтовете бяха разхлопани, уплътних ги с калчища. заспаха. 

Е значи все пак съветите ти помогнаха :twisted:

:twisted: Марио Анкона :twisted:

Отговорено

Нормално е метала да е твърд, тфа да не ти е масло, бе! :):P:):P

И хубаво си се сетил да ръгнеш туй онуй на болтовете, съ6то помага.

Тиууу, тъкмо 6тях ве4е да ходя до съвета да си подавам молба за смяна на името :):D:D

Аре, пили о6те!

Отговорено

отивай в съвета :wall: :):) дае...мамаму...защо все при мене нещо не е като хората. пак се разстроива. пак кат го дръпна пак си остава на по високо. радостта беше моментна, ама се оказа че нищо не съм опраил. не е от болтовете - тва е ясно щото станаха камък. а ножовете ме е страх да ги пиля повече да не земе да стане фалшива китарата - нали се пак с някви части от милиметъра ще се измести флойда. ееееее писна ми вече :evil:

Отговорено

стигнах до извода че причината е в ножовете. даите съвет как да ги изгладя без да ги прееба или без да скъся самия нож, иначе после ще трябва да орпавям и мензурата предполагам. мислех с една бургия и да я увия в финна шкурка и така. с дреклата лека полека. с пилата за метал- малко грубо става сякаш. даите предложения ако някои има опит в отстраняването на дези декекти.

Отговорено

Недей с бургията...Може и да стане малко в повечко, без да се усетиш навреме... :headbang:

Увий шкурката около тънко моливче или нещо подобно и дай на ръка.Бавно е, но нищо красиво не става прекалено бързо ;)