Nikifena Публикувано Ноември 8, 2006 Публикувано Ноември 8, 2006 Здравейте. Знам, че този форум не е за DIY ама и тук има хора които биха били могли да помагат с идеи.. За какво иде реч. С разбойника имаме идея аз да му сглобя 1 бас преамп, който ще има 2 канален еквалайзер, сенд-ретърн, балансиран изход с трансформатор и усилвател за слушалки, и вход от цд плеър който сигнал ще се смесва с баса за да може да се свири и слуша музика едновремено. Може да има 1 копче за обръщане на фазата ако е нужно. за сега схемата ше изглежда така: http://naudio.hit.bg/bp.pdf Някакви нередности да забелязвате в нея ? Притесняват ме стойностте на потенциометрите на изхода за към усилвателя за слушалки и резисторите ... R12 и R13 по принцип трябва да са по 10к ама малко не съм съвсем сигурен около смесването точно по колко да са.. Остава двуканалният еквалайзер. Разгледах схемата на мюзикмен стингрей, но не ми хареса на симулация Другите 2 решения за които се сещам са дпбре познатият баксандал и това, но само с 2 потенциометъра. Та това е... който разбира тук се спира приемам предложения всякакви за момента... Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 8, 2006 Автор Отговорено Ноември 8, 2006 баксандала, че на горният линк не се чете Цитирай
bratmito Отговорено Ноември 8, 2006 Отговорено Ноември 8, 2006 Ами ако не държиш много на двуканлания еквалайзер,можеш да черпиш идеи от тая тема,макар че се съмнявам да не си го направил вече. Другото което ми хрумва е да имa реголиране нивото на сигнала за Send/Return,или поне само за Send. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 9, 2006 Автор Отговорено Ноември 9, 2006 Идеите на Евтим ги видях. Еквалайзер може и графичен да се направи, но аз не искам да са много копчета. Смятам, че и за хубавият звук при добър инструмен,апаратура и басист са достатъчни и 2 копчета, а да си призная честно колкото повеече са копчетата за управление на еквалайзер, толкова по- трудно се работи с тях. (поне за мен). Идеята отпада на Евтим. Не съм сложил сенд левел не за друго, ами защото искам да се огранича в само 4 потенциометъра за контрол. Дори гейн резистора може да е тример вътре в преампа или копче с 2 позиции за смяна на активна и пасивна електроника. В такъв случай за сенд-а може да има 1 джъмпер с някакъв пад при положение, че нещо не е наред в системата Цитирай
Recommended Posts