Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Един приятел ме помоли да потърся кубе за 600-700лв ( ново ) . иска да си купува тази седмица и е събрал парите . Та може ли да ми кажете добри модели , магазини снимки и инфо B) . Мерси предварително

Отговорено

кликни тук

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=15941

нещата - които сьм написал - ги мисля вдействителност

и според мен е едно от най добрите решения за твоя приятел

и друг пьт сьм казвал, че тези трани рандали са леко кофти

(трябва да си много добьр като Дарин Васил, че да изкараш свестен звук от тях- на мен лично ми отне доста бьрникане - което - не ми говори добре за тия ампове,( прочети за дигитек джема)-толкова за рандал - ако не си екстремен метьл - не си взимай)

за визия - виж ми снимката - това е атакса

тоест - по дизайн - няма сериозна конкуренция

за звук - е една от най добрите алтернативи за тия пари

Отговорено
ако го устройва транзисторно да додаде още 100лв и за 800лв да си вземе рандал с 2х12 от фактор - определено е много добро :D

подкрепям с две ръце :)B)

Отговорено

Айде и аз да се обадя :D

ТОНИ извини ме приятелю ама аз с моя рандал въпреки че не съм екстремен метълист ама хич, изкарвам много добър чист звук и при това с 2-3 завъртания на потенциометрите... за драйва не коментирам тамняма какво да се каже....

Отговорено

за сьжаление - моята и твоята база за сравнение са твьрде различни

да се хваля ли че сьм притежал над 30- 40 ампа

включително такива за над 3000 ДМ?

рандал просто не може да ме зарадва

на теб сигурно ти вьрши чудесна работа

различни хора сме ,с различен житейски опит

Отговорено

И с различно мнение за звук. Ясно е, че и рандал и Атакса и всички останали кубета си имат предназначение и разлики в звука и че различните хора харесват различни неща.

Ето, получи 3 алтернативи тук и сигурно ще има още. Остава да ги преслушаш и да решиш коя е твоята.

Отговорено
за сьжаление - моята и твоята база за сравнение са твьрде различни

да се хваля ли че сьм притежал над 30- 40 ампа

включително такива за над 3000 ДМ?

рандал просто не може да ме зарадва

на теб сигурно ти вьрши чудесна работа

различни хора сме ,с различен житейски опит

Напълно подкрепям :cheers:

Отговорено (Редактирано)

Добре де защо сравняваш амп за 600-700 кинта със такъв за 3000 ДМ или ако щеш Виетнамски донги..... :)

В случая става дума за "Кубе 600-700 лв"

На всички ни е ясно, че има и много, много по-добри и хубави ампове от този.

Аз не съм притежавал 30-40 ампа, даже и 3-4 не съм притежавал. Ама мисля че е много крайно като се казва че "едикво си не става щото има ипо добро от него".

Поздрави

:cheers:

Редактирано от AFTER-THE-RAIN
Отговорено

не сравнявам за 600 и за 3000

аз сьм си изградил вкус и представа за това как трябва да звучи един добьр амп вьз основа на многократно пробване на най различни китарни апаратури

рандал рг 75 - сьс сигурност не може да мине за отличен амп

има тон - който е малко над лошия транзисторен - но определено не е добьр

от рандал бих се заинтересувал от Уорхеда, тоя дето е ползвал Джорж Линч и сегашния Скот Ян (там каквото ползва няма да е лошо)

конкретно за рг 75 - ти казваш че има хубав чист тон(спрорд представата която си си изградил за звук)

добре донеси го

аз ще докарам - сьщо транзисторни Фендер Про 185 и Роланд Джаз Хорус

-ще ти се променят мнението за клийн звук -на 180 градуса

да не говорим за Фендер Супер ривьрб

имал хубав драйв - АТАКСА - просто ще те накара да го изхвьрлиш през прозореца(да и чистия канал на Атакса - сьщо)

ако говорим за еталон -чуй записа на Кольо К - месата - ето от такива ампове знам какво е хубав звук (случайно сьм имал сьщата)

както и Маршал Енивьрсьри 6101(имах такьв още преди 7-8 години не помня вече - даже Джон Мьльн свири с вече бившето ми енивьрсьри в суинга) - какьвто Делян си е взел наскоро - и затова явно си продава ламповия рандал - ЧИЬРС :cheers:

Отговорено

май бая се отклонихте от темата

на мен пък ми харесва клийн канала на кранк - нека фендер да са еталон за клийн - клийна на кранк нема нищо общо, но лично за мен е 1000 пъти по добър

темата обаче не е за това кой какъв вкус има