X_eNeMy Публикувано Октомври 31, 2006 Share Публикувано Октомври 31, 2006 Как го правите ? Колко често го правите ? Задоволява ли ? ТАКТУВАНЕТО ! Като си композирате нещо, не да го нотирате или табвате ами просто нахвърляте идеи, но вече трябва да си се спазват времената, тактувате ли си или пускате ли си метроном ? Аз го правя с леко кофеене - мятам си главата надолу - нагоре А вие ? П.С. Знам, че може и да звучи тъпо, но ми е интересно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vovcho Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 С двата крака или метроном. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 аз съм на мнение, че винаги трябва да се свири с метроном вкъщи и винаги да се тактува - навсякъде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Phreaker Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 Според мен е грешка да не тактуваш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Striker_II Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 Според мен е грешка да не тактуваш абсолютно си прав.... аз го правя с краката най често.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypermusic Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 вкъщи-да, но по-често ползвам метроном. На репетиции - не- когато ритъм-секцията разклати, колкото и да тактуваш, пак става мазня. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
olygofren Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 Мисля, че метроритмичното чувство или както там да го наречем, може да се развие до степен тактуването с телесни органи да е предостатъчно и да няма нужда от метроном. Не казвам да станеш атомен часовник, но колкото да няма досадното щрак-щрак... Та така правя аз, само на записи си пускам клика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 аз пък ползвам вкъщи барабанки от някой софтуер вместо метроном Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 или с метроном като бича упражнения или с главата (понякога) а като си свиря нещо мое си не гледам да спазвам ритъм, каквото дойде... и без това покрай Frusciante и другите такива и аз свиря в разни извратени представи за такт Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drizzt Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 http://www.metronomeonline.com/ но не го ползвам :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiki vai Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 като класически китарист съм свикнал да си тактувам с десния крак тактуването е изключително важно.То е ключов фактор в развитието на ритмичността и ритмичното свирене понякога обаче ме домързява и тактувам с глава или то не е точно тактуване просто на първото време където се изчаква се поклащам иначе за метронома :violin: супер от скоро свиря с този на гитар про нагласям си размера и учителят ми вече никога не ми прави забележка че забързвам дано и тази вечер на урока да е така стискайте палци Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vertigo Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 абе са ме е срам да си га кажа ма аз не тактувам .та това ми и голяма пречка и се опитвам да го преодолея тоя проблем ма се като тръгна да тактувам и кат диде някоя по-бърза част[свиря SA] и просто спирам да тактувам и после немога да почна пак. и затва кажете Вие които сте по музиканти некви начини да си справя с тоя гаден "недъг". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vertigo Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 абе са ме е срам да си га кажа ма аз не тактувам .та това ми и голяма пречка и се опитвам да го преодолея тоя проблем ма се като тръгна да тактувам и кат диде някоя по-бърза част[свиря SA] и просто спирам да тактувам и после немога да почна пак. и затва кажете Вие които сте по музиканти некви начини да си справя с тоя гаден "недъг". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Октомври 31, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 31, 2006 Свири по-лесни работи, не задължително да са бързи. Даже по скоро някакви упражнения според мен, които се повтарят във всеки такт - това го свири с метроном. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zserdx Отговорено Октомври 31, 2006 Share Отговорено Октомври 31, 2006 Просто приеми че крака трябва да ти е като шести пръст на ръката, докато свикнеш. Опитай се да броиш на глас. Също така записвай се и после се слушай дали си навреме. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts