Jump to content
Българският форум за музиканти

Тактуването, как го правите ?

X_eNeMy

Recommended Posts

Как го правите ? Колко често го правите ? Задоволява ли ? ТАКТУВАНЕТО ! :):lol::happy:

Като си композирате нещо, не да го нотирате или табвате ами просто нахвърляте идеи, но вече трябва да си се спазват времената, тактувате ли си или пускате ли си метроном ? Аз го правя с леко кофеене - мятам си главата надолу - нагоре :D А вие ?

П.С. Знам, че може и да звучи тъпо, но ми е интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

аз съм на мнение, че винаги трябва да се свири с метроном вкъщи и винаги да се тактува - навсякъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вкъщи-да, но по-често ползвам метроном. На репетиции - не- когато ритъм-секцията разклати, колкото и да тактуваш, пак става мазня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че метроритмичното чувство или както там да го наречем, може да се развие до степен тактуването с телесни органи да е предостатъчно и да няма нужда от метроном. Не казвам да станеш атомен часовник, но колкото да няма досадното щрак-щрак... Та така правя аз, само на записи си пускам клика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или с метроном като бича упражнения или с главата (понякога)

а като си свиря нещо мое си не гледам да спазвам ритъм, каквото дойде... и без това покрай Frusciante и другите такива и аз свиря в разни извратени представи за такт :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като класически китарист съм свикнал да си тактувам с десния крак

тактуването е изключително важно.То е ключов фактор в развитието на ритмичността и ритмичното свирене :bravo:

понякога обаче ме домързява и тактувам с глава или то не е точно тактуване

просто на първото време където се изчаква се поклащам

иначе за метронома :violin: супер от скоро свиря с този на гитар про

нагласям си размера и учителят ми вече никога не ми прави забележка че забързвам

дано и тази вечер на урока да е така

стискайте палци :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе са ме е срам да си га кажа ма аз не тактувам .та това ми и голяма пречка и се опитвам да го преодолея тоя проблем ма се като тръгна да тактувам и кат диде някоя по-бърза част[свиря SA] и просто спирам да тактувам и после немога да почна пак. и затва кажете Вие които сте по музиканти некви начини да си справя с тоя гаден "недъг".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе са ме е срам да си га кажа ма аз не тактувам .та това ми и голяма пречка и се опитвам да го преодолея тоя проблем ма се като тръгна да тактувам и кат диде някоя по-бърза част[свиря SA] и просто спирам да тактувам и после немога да почна пак. и затва кажете Вие които сте по музиканти некви начини да си справя с тоя гаден "недъг".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свири по-лесни работи, не задължително да са бързи. Даже по скоро някакви упражнения според мен, които се повтарят във всеки такт - това го свири с метроном.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто приеми че крака трябва да ти е като шести пръст на ръката, докато свикнеш. Опитай се да броиш на глас. Също така записвай се и после се слушай дали си навреме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове