Tokay-Ihto Публикувано Февруари 7, 2005 Публикувано Февруари 7, 2005 Имам предвида за тези bend-ове, които се отбелязват с една крива стрелкичка нагоре и над нея пише: Full; 1/4; 1/2 и тн. не знам как е на български. Въпросът ми е задължително нагоре ли трябва да се опъва струната или може и надолу изобщо има ли някаква разлика? Защото на мен ми е някакси по-лесно като дърпам надолу, като изключим когато е на първа струна, ама ми се струва че хората го правя като бутат нагоре . А също, това колко да го опънеш, за да качиш тон или 1/2 нагоре се определя по слух, нали? Цитирай
Burton Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 1. Това с 1/2 или Full си е просто бенд половин или цял тон, мисля че няма нищо друго по-особено в тия означения... 2. за това накъде правиш бенда - нагоре или надолу...по принцип знам, че бенд е по-правилно да се прави нагоре...най-малкото на първите струни това е доста по-практичния начин...На мен лично ми е най-удобно на 1,2 и 3-та струна да го правя нагоре, а на 4, 5 и 6-та/нормално/ надолу...Важно е как ти си го чувстваш в край на сметка... 3. А докъде да правиш бенда - това вече си е чисто слухарска работа Цитирай
DeathZone Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 (Редактирано) според мен не е важно надолу или нагоре дърпаш , по важното е да достигнеш съответния тон , най често обаче бендовете са на по тънките струни 1, 2, и 3-та , та не знам как ще опънеш първа надоу.Та тва е упсссс май се повторих с горното ама .... не е нарочно ... ) късно го видях Редактирано Февруари 7, 2005 от DeathZone Цитирай
Tokay-Ihto Отговорено Февруари 7, 2005 Автор Отговорено Февруари 7, 2005 Да благодаря, ще си ги опъвам на където си ми доиде, пък да достигна точния тон... бе може и да го нацелвам... кой ти знай Цитирай
vovcho Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 Никога не съм се замислял по този въпрос. И са като се замислих и аз така ги свира. 1/2/3 нагоре 4/5/6 надолу. Съвсем нормално като се замислиш и инстинктивно. Цитирай
Burton Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 Никога не съм се замислял по този въпрос. И са като се замислих и аз така ги свира. 1/2/3 нагоре 4/5/6 надолу. Съвсем нормално като се замислиш и инстинктивно. Абе общо взето накъдето има повече мегдан - натам е по добре /наистина логично, като се замислиш :think: / Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 (Редактирано) Аз ли съм единствения дето свири 4та и 5-та нагоре? Всъщност, аз да си кажа, то е според случая. Примерно ако трябва да изсвиря това: B---------12b G---------12b D 14 - 12 бендовете ги правя надолу с един (!!) пръст, като хващам и двете прагчета едновременно. Но иначе всички бендове са ми нагоре и на 4-та и на 5та. Това го "установих" така да се каже, като учех Bleeding Me. Всъщност горния пример оттам ми дойде Само 6та е надолу, но то се подразбира... :) Редактирано Февруари 7, 2005 от Fenix Цитирай
Putniq Bega4 Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 по принцип 4,5,6 струни по-лесно се опъват надолу останалите - както ти е кеф Цитирай
Alex-dan Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 Ами и на мен 4 и 5-та са нагоре... Цитирай
Joys Отговорено Февруари 8, 2005 Отговорено Февруари 8, 2005 По-важното е да уцелиш колко а я опънеш струната за да докараш верния тон. Другото с практиката ще си се нагласи. Иначе аз също предимно като повечето горе изказали се 4,5,6 - надолу 1,2,3 - нагоре. Успех с бендовете :guitar: Цитирай
vovcho Отговорено Февруари 8, 2005 Отговорено Февруари 8, 2005 Вчера като свирих забелязах, че понякога 2-ра я таковам на долу. Няма определени случаи. А бе както ти е удобно Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 8, 2005 Отговорено Февруари 8, 2005 По-важното е да уцелиш колко а я опънеш струната за да докараш верния тон. Другото с практиката ще си се нагласи. Иначе аз също предимно като повечето горе изказали се 4,5,6 - надолу 1,2,3 - нагоре. Успех с бендовете :guitar: То това е най-важното!! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 9, 2005 Отговорено Февруари 9, 2005 Аз правилно бендвам 1ва и 2ра нагоре, но 3та отива надолу Както и останалите три, де Не знам защо, навик :guitar: Цитирай
Recommended Posts