pirogof Публикувано Юли 16, 2014 Публикувано Юли 16, 2014 Здравейте, Преди години ми бе предадена стара цигулка, която баба ми дълго време е съхранявала. Тъй като не разбирам от цигулки, единственото което мога да посоча като особенност за инструмента е че вътре на хартиена бележка е посочен надпис: "Guillaume Carbey Fait a Paris 1719" ; на гребенчето през което са обтегнати струните има надпис "Didelot". В най-скоро време ще опитам да предоставя снимки в изключително близък план както прочетох в този форум че е желателно да се правят. Ако има някой който да изкаже менение за себестойността на инструмента. Предварително Благодаря, Цитирай
soundcraft Отговорено Юли 16, 2014 Отговорено Юли 16, 2014 http://www.christies.com/lotfinder/lot/a-19th-century-viennese-violin-1926295-details.aspx?intObjectID=1926295 Цитирай
pirogof Отговорено Юли 16, 2014 Автор Отговорено Юли 16, 2014 Да и аз попаднах на този линк. Цигулката там е доста по захабена от тази която притежавам, както и информацията от линка е стара с 14 години. Няма ли други цигулки на този майстор които да са се продавали. Интересното е че не намирам друга информация за майстора. В интернет пространството не се упоменава колко цигулки е създал, в коя школа се е учил, колко цигулки се предполага че има останали от периода 1710-1720 през която е творил в Париж. Нама факти за него по които да си създам субективно мнение... Интересен е факта че по това време Страдивариус е създал и най-цената си цигулка. Очаквам други мнения. Благодаря Цитирай
Fats Отговорено Юли 16, 2014 Отговорено Юли 16, 2014 Тия работи не стават със снимки и мнения на форумници. Да беше написал от къде си, ако си от София ще те пратя при компетентен лютиер за оценка. Другото са празни приказки. 2 Цитирай
pirogof Отговорено Юли 21, 2014 Автор Отговорено Юли 21, 2014 Здравей, От София съм. Би било чудесно ако ми предоставиш адрес и телефон на лютиер. Предварително благодаря. Цитирай
bluesman Отговорено Юли 29, 2014 Отговорено Юли 29, 2014 Здравейте pirogof, Въпреки,че вече получихте "направление" за майсторите Тилев и Найденов,може ли да се надяваме на хубави фокусирани снимки в близък план на лице, дъно,гриф и каквито други сметнете за удобно да видим ? Имам някакъв опит в тази област и съм много любопитен когато става въпрос за цигулки както нови ,така и стари. Успех ! Цитирай
Recommended Posts