Stone Free Публикувано Октомври 20, 2006 Публикувано Октомври 20, 2006 Кой тука от форумците се занимава и да прави визуални ефекти при свирене на живо? Става дума за прожектиране на разни филмчета и/или визуални ефекти които по някакъв начин са свързани с усещането на музиката. Кажете какъв софтуер/хардуер ползвате. Или пък "стилизирате" (не се сещам за друга дума ) ли сцената по някакъв начин, който създава определена атмосфера? Напр. разни колажи, декори, светлни, и всякакви подобни. Цитирай
Stone Free Отговорено Октомври 26, 2006 Автор Отговорено Октомври 26, 2006 (Редактирано) Ее, ма никой ли верно Редактирано Октомври 26, 2006 от Stone Free Цитирай
Atrium Отговорено Октомври 28, 2006 Отговорено Октомври 28, 2006 Надушвам туулофил. Инак - защо се учудваш? В повечето клубове "сцената" едвам побира всичките музиканти, къде ти място за ефекти. Разбира се, не всички от тук се подвизават по такива сцени - но предполагам, поне повечето... А идеята за усилване на емоцията, предизвикана от музиката, чрез визуални ефекти, дори цели филмчета и изобщо.. "специални ефекти" е наистина страхотна. Лошото е, че за да се осъществи ти трябва цял стадион... или поне достатъчно голяма зала. И съответните специалисти, ако по някаква случайност самия ти не си такъв. Както и техника. И всичко това идва при теб ако разполагаш с няколкоцифрена сума, разбира се... И, пак разбира се, всичко това е в "професионален план", така да се каже. Като се замисли човек - ще е готино да подсилиш музиката си (дори не постоянно - само тук и там, на силни и сюблимни моменти) чрез нещо допълнително, независимо дали свириш пред хиляди или десетки... В крайна сметка - атмосферата е най-важна. И границите. Златната среда... всичко претупано на бързо ще предизвика повече отрицателни емоции и мнения, отколкото обратното, а всичко префърцунено и прекалено ще предизвика най-малкото насмешка. И все пак остава въпроса дали е възможно от чисто физически (място за техника, платно за прожектиране, място за декори, и каквото още ви дойде на ум) и финансови, ако щете, възможности. Стига теории... и на мен ми е интересно - дали все пак няма някой съфорумец, осмелил се да направи музиката си още по-пикантна, с някоя екзотична подправка?... Цитирай
джани Отговорено Октомври 28, 2006 Отговорено Октомври 28, 2006 Кой тука от форумците се занимава и да прави визуални ефекти при свирене на живо? Става дума за прожектиране на разни филмчета и/или визуални ефекти които по някакъв начин са свързани с усещането на музиката. Кажете какъв софтуер/хардуер ползвате.Или пък "стилизирате" (не се сещам за друга дума ) ли сцената по някакъв начин, който създава определена атмосфера? Напр. разни колажи, декори, светлни, и всякакви подобни. В художествената академия има една специалност, която се занимава само и изключително с това - сценография. Ако не ти се ще да експериментират студенти с теб, потърси сценографите от професионалните театри - официално ги наричат -художник-постановчик, или сценичен дизайн, има някои, които специализират само светлинен дизайн. някои от тях са в телевизията и в киното. При всички положения сам не трябва да опитваш. Ще е все едно собственика на клуба да се опита да си свири сам, щото му се струва лесно като те слуша и ще си спести пари, ако го прави сам. Цитирай
Stone Free Отговорено Октомври 29, 2006 Автор Отговорено Октомври 29, 2006 Надушвам туулофил. Хехе, не трудно да се досети човек, нали :green: Мисля, че като за начало не е нужно кой знае колко :think: За да прожектираш визуални ефкти или филмчета, ти трябва прожектор, лаптоп и нещо на което да го прожектираш. Е, предполагам, че не е чак толкова просто, особено като мястото е доста ограничено и че има още един куп обстоятелства, които да се обмислят при едно такова начинание В художествената академия има една специалност, която се занимава само и изключително с това - сценография. Ако не ти се ще да експериментират студенти с теб, потърси сценографите от професионалните театри - официално ги наричат -художник-постановчик, или сценичен дизайн, има някои, които специализират само светлинен дизайн. някои от тях са в телевизията и в киното. При всички положения сам не трябва да опитваш. Ще е все едно собственика на клуба да се опита да си свири сам, щото му се струва лесно като те слуша и ще си спести пари, ако го прави сам. :green: Аз за обща представа имах предвид. Естествено, най добре е да се търси съдействието на професионалисти, когато човек има времето и ресурсите. Аз бях чувал от приятел, че Кълн правели доста ефектни визии, пак така повлияни от Туул...и то даже в Шипка. Мерси за отговорите, който има още какво да каже по темата, да не се стеснява Цитирай
Demiurg Отговорено Ноември 29, 2006 Отговорено Ноември 29, 2006 На "Епизод" бях на един концерт, и бяха с някакво ДВД и проектор. Не съм фен, постни са ми, ама бая настроение създадоха с визията... Ако искаш, дори и с учебна цел, иди им на някой концерт и виж как го правят. Цитирай
bigjav Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 Кой тука от форумците се занимава и да прави визуални ефекти при свирене на живо? Става дума за прожектиране на разни филмчета и/или визуални ефекти които по някакъв начин са свързани с усещането на музиката. Ние с бандата, например. Заповядай в сряда 6.12.2206 в клуб Фенс да ни видиш Цитирай
Recommended Posts