Topsun Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 примерно суингарите са перфектни барабанисти,удрят леко,но дойде ли време за соло се започва нещо много ненормално.там няма трикове а филингномера е да си много добър.ще дам за пример денис чембърс (едно негро което ми праи много кефа),кърт ковингтън (един от барабанистите на трайбъл тек) и т.н.пичовете просто свирят и то много. Цитирай
HanSolo Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 Върджил Донати не свири ефектно?!? Пак,не си разбрал,китарист кво да го правиш :killyou: Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 Върджил Донати не свири ефектно?!? Пак,не си разбрал,китарист кво да го правиш :killyou: Хех И Манджини, и Донати са прекрасни инструменталисти, това е ясно. Въпреки че съм китарист (това вече се използва като обида :think: ), мисля, че имам поглед върху свиренето и на двамата. Да, Донати изглежда буквално зъл ( :green: ) зад барабаните, но, честно казано, Манджини ми е смешен. Сега не ми се нахвърляйте да ме плюете феновете му Просто дребното човече (пак казвам - наистина е добър барабанист) изглежда комично, размахвайки ръце по онзи, неговия си начин :arrow: който го е гледал внимателно, знае за какво иде реч. Само още нещичко - онова изпълнение в БГ с показното изваждане на учебника, написан от него, не мисля, че носи на Манджини позитиви. За мен - напротив. Изказването ми е субективно, така че, моля, да няма засегнати И все пак предпочитам Върджил Донати Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 Аз пък се кефя на такива изпълнения. Показват в каква степен техниката на свирене е минало за един барабанист - човекът може да свири и да лапа хамбургер в същото време (много образно казано). Аз лично триковете с въртене на палки ги научих преди да почна да ходя на уроци по барабани, просто се занимавах с други неща по него време и въртенето на някакви пръчици си беше смешна работа Сега мога много успешно да замервам хора с палки при опитите да ги въртя по-силно Цитирай
YtseJam Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 дребното човече Стоял съм на метър и от двамата и съм си говорил и с двамата и мога да ти кажа, че Манджини не е по-дребен от Донати изобщо. Колкото до музикалност vs. техника, аз в една предишна тема се бях изказал много надълго и нашироко именно за тези двамата и продължавам да отстоявам тезата си, че Донати свири все едно има люта чушка в гъза, всичките му полиритмии нямат капка музикалност и звучат като грешки и като цяло свиренето му изобщо не е мелодично и никога няма да бъде, защото в него няма грам удоволствие от свиренето, той го прави на инат срещу целия свят. А ти наистина не е лошо да престанеш с ултренекомпетентните си изказвания, особено в тази част на форума, защото вече дори не е смешно. А и относно височина и дребни човечета, не съм забелязал да си особено снажен. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 дребното човече Стоял съм на метър и от двамата и съм си говорил и с двамата и мога да ти кажа, че Манджини не е по-дребен от Донати изобщо. Колкото до музикалност vs. техника, аз в една предишна тема се бях изказал много надълго и нашироко именно за тези двамата и продължавам да отстоявам тезата си, че Донати свири все едно има люта чушка в гъза, всичките му полиритмии нямат капка музикалност и звучат като грешки и като цяло свиренето му изобщо не е мелодично и никога няма да бъде, защото в него няма грам удоволствие от свиренето, той го прави на инат срещу целия свят. А ти наистина не е лошо да престанеш с ултренекомпетентните си изказвания, особено в тази част на форума, защото вече дори не е смешно. А и относно височина и дребни човечета, не съм забелязал да си особено снажен. Всеки си има мнение, приятел! А аз не се изказвам срещу свиренето на някой от двамата - тук говорехме за трикове с палките, допълнителни ефекти при свиренето и т.н. Не знам ти защо се палиш, ако Манджини ти е любимец - sorry. В смисъл извинявам се. Но неколкократно поясних, че аз уважавам неговата техника и почерк, просто не ми е любим. На колко места трябва да подчертая, че това е лично мнение? :read: Само за справка: висок съм малко над 180 см Цитирай
AXE Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 Аз пък съм 1.69 Ууупс, на никой не му дреме Май за палки нещо ставаше дума Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 Абе като иде дума за концерти връткалките с палките са си хубаво нещо,но за тези който са истински ценители на ударните инструменти ,често пъти първите впечатление са от някой запис и връткалките не са ми наи-любимото от свиренето-не ми дреме че някой може да ми намекне за баснята с киселото грозде) Другото което искам да споделя е,че ми прави впечатление интереса на китарните майстори към темата и ме навежда за някой размисли за подбудите им да се занимават с тоя спорт,ама айде да не мисля много че мисленето ми пречи на свиренето Цитирай
YtseJam Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 Другото което искам да споделя е,че ми прави впечатление интереса на китарните майстори към темата и ме навежда за някой размисли за подбудите им да се занимават с тоя спорт,ама айде да не мисля много че мисленето ми пречи на свиренето :twisted: :twisted: :twisted: Много добре казано. Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 Един от любимите ми трикове на YtseJam е да се оригне на микрофона точно когато трябва да удари примерно солобарабана. Такова нещо от никой известен барабанист не съм чувал. Повярвайте ми, много е ефектно Цитирай
Spaz Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 Мдам...въртя права струвам ама нешто не ме кефи...дайте някви по нестандартни предложения... Аз само сменям държенето на лявата палка. От такову джазменско дето е накриво палката в стандартно. Ама го правя супер често. Цитирай
YtseJam Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 Аз само сменям държенето на лявата палка. От такову джазменско дето е накриво палката в стандартно. Ама го правя супер често. Да си беше направил труда да прочетеш кво съм описал ли, кво ли... Цитирай
fake Отговорено Март 8, 2005 Отговорено Март 8, 2005 тва за Донати каде го казахте е направо комично.Обаче някак си не ми е смешно... :wall: :wall: Цитирай
eL_NinYo Отговорено Март 8, 2005 Отговорено Март 8, 2005 какво лошо има в свиренето на Донати ???????? Или по-точно какво не емоционално ? Та не е ли омразата най-емоционалното нещо на света(а Върджил определено мрази всичко и за това ми е любимец) ? Цитирай
eL_NinYo Отговорено Март 8, 2005 Отговорено Март 8, 2005 Относно триковете съм напълно съгласен с YtseJam и едва ли имам с какво да го допълня,доста добре го е написал,за което Аз лично се опитвам да постигна едновременното въртене,съчетано с удар(любимото на Върджил) и не ми остава много,а за тремолото ма Манджини смея да твърдя,че не го правя по-зле от него (но пък то е супер лесно постижимо-щом научих и гаджето си да го пртави.....) Цитирай
Recommended Posts