Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Значи според мен ти трябва конвертор - input 220V AC - output 110V AC - включваш го в контакта - към него включваш оригиналният траф който ти смъква от 110V на 9 V AC. Продават такива по 15 - 20 лв 80 ватови -стига ти тая мощност... или това ти е играта или от фактор да си купиш оригинален траф 220-9 V AC. Не се притеснявай - според мен процесора не е изгорял просто не работи с прав ток все пак ти му пускаш 9V...предполагам , че има вътре бушонче за всеки случай ако превишиш тока и напрежението.

Отговорено

Забравих...тия трафове които продават (китайски са има ги почти навсякъде) имат бутон за смяна на входа и изхода! Трябва задължително да се убедиш, че входа ти е 220 а изхода 110 а не обратно! Просто ти казвам ако решиш да минеш на тоя вариант да внимаваш и най добре според мен му сложи една лепенка на бутончето да не се превключва повече. Аз имам два такива трафа - две от устройствата ми са на 110V от щатите и няма никакъв проблем работят по тоя начин - успех!

Отговорено

Telerig 10x за съвета. Мого е ценнен.

А за китарта пичове не знам ама трябва да я отварям отзад и да проверя спойките, защото друга причина не може да има за да не работи. Ще пиша после какво съм открил...Надявам се да не е нещо сериозно.:virtuoz:

Отговорено

В гимназията ни беха купили едно смешно касетофонче, което можеше да работи на 110 и на 220 V. И аз го пуснах на 110 и изгоря :D

Ама това не може да обясни защо не ти бачка китарата... Иначе споко - аз на моя дисторшън без да искам съм му пускал 12 V, пускал съм му и тока на обратно - нищо му няма до ден днешен, така че проблемът не е във вашия телевизор... съвет - земи си друг адаптер, ама първо питай какъв требва да е и виж процесора дали може да бачка на 220 с наши адапери - все някъде ше го пише... Ако нищо не става, моли се кубето да е изгорело. Стискаме палци!

Отговорено

Ами операционните усилватели повечето работят с по-високи напрежения , пък повечето други елементи издържат поне на 16В, тъй че 12В не е проблем. Аз например съм си вързал моите ефекти към 12В от захранване за компютър :D

А за адаптера - това, което съм казал съм го взел от сайта на фирмата и от упътването на процесора, който иска може да провери - 9В променливо напрежение, 2,1 ампера (консумацията му я дават 21 вата)

Отговорено
Telerig Публикувано на Oct 19 2006, 03:13 PM

Значи според мен ти трябва конвертор - input 220V AC - output 110V AC - включваш го в контакта - към него включваш оригиналният траф който ти смъква от 110V на 9 V AC. Продават такива по 15 - 20 лв 80 ватови -стига ти тая мощност... или това ти е играта или от фактор да си купиш оригинален траф 220-9 V AC. Не се притеснявай - според мен процесора не е изгорял просто не работи с прав ток все пак ти му пускаш 9V...предполагам , че има вътре бушонче за всеки случай ако превишиш тока и напрежението. 

fluti Публикувано на Oct 19 2006, 10:36 AM

това е начинът. Казвам го защото тва лято си взех boss gt8 и имах същия проблем. Значи- включваш към оригиналното захранване и го свържваш с въпросния конвертор- оттам нататък не би трябвало да имаш проблеми.