Old_Shetarhand Публикувано Октомври 17, 2006 Публикувано Октомври 17, 2006 Ей Пичо'е начи питанката ми е следната........оти понеже от доста време ги слушам те тея двамата.......и ного би ми било интересно да разбера с къф чейн са.....смисъл какви ефекти са накачулили.....оти от известно време дирим с един пич......и по Гугъл......и по техни си сайтове......не ста'а байка..... и се надявам некой от лудите им фенове.......разгадал тайнственият пъзел....да просветли простосмърните.....особенно оня пича е некъф луднал.......едва ли не иска 1 / 1 техния звук и иска да знае колко ще му излезе....... Благодаря предварително! Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 http://guitargeek.com/rigview/119/ Steve Vai, но от 1999 http://guitargeek.com/rigview/293/ Joe Satriani, 2000 Имай предвид, че Сатриани вече свири с друг усилвател. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Октомври 17, 2006 Автор Отговорено Октомври 17, 2006 Е то Усилвателя ок........Ефектите беха от значение!!! благодаря Флиск!!! Епа яки джунджурийки имат уе..... Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Октомври 19, 2006 Автор Отговорено Октомври 19, 2006 Ора начи дилемата е следната.....оти отчаях се от процесора си напоследък........и просто осетих......и просто Убедих се че соунда е ф педалите(камиончетата не друго).......и просто сега се замислям да продам в-ампа......и да си купа некфи педалчета......обаче понеже съм от лудите фенове на Сач и просто соунда му от сички китаристи най-допада ми.....и особенно като получих списъка с ефектите му.......питанката ми е следната.....Ок Да продам процесора......Ок да почна да си набавям бавно бавно ефектите....Обаче съответно от кои да почна?!До колко мислите че си заслужава?!Посъветвайте ме нещо....... Поздрави Цитирай
hypermusic Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 Не от ефектите.-От стака започни. . Щото, ако търсиш този дистър звук, в никакъв, никакъв случай не можеш да разчиташ само на boss ds1, тъй като това си е просто booster. Друг е въпроса, че дс1 оцветява звука по изключителен начин. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Октомври 19, 2006 Автор Отговорено Октомври 19, 2006 Стака?!....Ооо я преведи веднага!!! Ко е Стак?! Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 Ами ако искаш звука на Сач, това което ти трябва е един приличен усилвател и колона с 12" говорител (или кубе) и Boss DS1. Това е минимумът. Пробвал съм в транзисторен маршал с 12" говорителче на чист канал, оранжевото педалче и моята китара - резултатът е много близък звук. Разбира се, въпросната китара беше известно време с адаптера който той ползва (Dimarzio Paf Pro), така че и това има значение. Вероятно ще ти се прииска и някакъв ревърб/дилей - там нямам идея какво ще ти свърши най-добра работа, но дилея на Босс би трябвало да покрива минимума. С други думи ти трябва усилвател, две педалчета и подходящ адаптер(и) за китарата. Останалото е в пръстите Цитирай
hypermusic Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 (Редактирано) Old_shetarhand Публикувано на Oct 19 2006, 08:34 PM Стака?!....Ооо я преведи веднага!!! Ко е Стак?! Главата+кабинета - stack amp niki123bg Публикувано на Oct 19 2006, 08:36 PM Ами ако искаш звука на Сач, това което ти трябва е един приличен усилвател и колона с 12" говорител (или кубе) и Boss DS1. Това е минимумът. Пробвал съм в транзисторен маршал с 12" говорителче на чист канал, оранжевото педалче и моята китара - резултатът е много близък звук. Разбира се, въпросната китара беше известно време с адаптера който той ползва (Dimarzio Paf Pro), така че и това има значение. Вероятно ще ти се прииска и някакъв ревърб/дилей - там нямам идея какво ще ти свърши най-добра работа, но дилея на Босс би трябвало да покрива минимума. да, тва е вариант. Редактирано Октомври 19, 2006 от hypermusic Цитирай
ctpact Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 почни от адаптерите първо. mo`joe за бриджа и PAF Joe за нека, веднага ще исетиш "тубуларния" саунд на Satch ... 3xx лв.(не помня колко точно) ми излязоха и двата от xxxx, навън са по-ефтини ама с DHL и WU пак толкова излизат. а и тея ги имат в наличност и на следващия ден са при теб от където и да си Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 Стиви Вай е лесен! Карвин Легаси 2х12 с един босс дс1 и Ибанез китара. Звука е 1 към 1:) Друг начин няма! Аз търсих какви ли не процесори и методи. Сега вече не търся този звук...но Карвина ми откри нови хоризонти. А те са че с имитация не става. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Октомври 19, 2006 Автор Отговорено Октомври 19, 2006 Ами ако искаш звука на Сач, това което ти трябва е един приличен усилвател и колона с 12" говорител (или кубе) и Boss DS1. Това е минимумът. Останалото е в пръстите Ееееее начи те това че напра'я!!!!! Обаче........дефинирай приличен............... Оти я не ги чаткам ного ного...... Цитирай
solo5 Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 почни от адаптерите първо. mo`joe за бриджа и PAF Joe за нека, веднага ще исетиш "тубуларния" саунд на Satch ... 3xx лв.(не помня колко точно) ми излязоха и двата от xxxx, навън са по-ефтини ама с DHL и WU пак толкова излизат. а и тея ги имат в наличност и на следващия ден са при теб от където и да си сериозно ли, че няма да чакам 1-2 месеца Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 Ето моя съвет: 1. Няма голям смисъл в точното копиране на гиъра на големите китарни герои, защото всичко е в пръстите, както често казваме тук. Освен това не всеки може да се сдобие с китара Ibanez JS 1000, амп Peavey JSX, първата версия на Digitech Whammy и старите дилеи Chandler. 2. Незнам какво толкова си се отчаял от V-amp. Аз продължавам да мисля, че с него с малко повече бъзикане може да се докара приличен звук, дори и близък до този на Сач, като в Crushing Day или The Mystical Potato Groove Thing. 3. Не продавай V-amp-a, с цел да се сдобиеш с точния чейн на Сач. Просто свири и се забавлявай. :guitar: Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 Щом е решил да започне постепенен ъпгрейд, защо пък да не го направи Ще бъде по - голямо удоволствие и за него. По въпроса за усилвателя, както виждаш на по - старите записи Сач е свирил със Маршал. По принцип като говорим за качествен усилвател, това значи поне 500 лева. При положение, че засега свириш в къщи, но искаш сносно да става и за репетиции, транзистор 30 вата от малко по -висок клас би ти свършил сносна работа. Преглеждай внимателно офертите във форума, защото изпадат страхотни неща. Освен това важното е каква е китарата. С какво свириш в момента? Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 (Редактирано) Да уточня, съгласен съм с последното изречение на DILETANT, не продавай V-Amp - а, а се научи да го ползваш на пълен капацитет, такава играчка със сигурност може да ти влезе в употреба при най - различни ситуации. И се забавлявай. Но ъпгрейдите така или иначе ще ги започнеш в един момент, защо да не е сега. Редактирано Октомври 19, 2006 от fLiSk Цитирай
Recommended Posts