Анатоли Апостолов Публикувано Май 4, 2014 Share Публикувано Май 4, 2014 Здравейте колеги, Моля да бъда извинен, че пиша в отделна тема, но вече писах в раздела за технически проблеми, но отговор така и не получих. Собственик съм на Korg Pa 60, доста добро клавирче за парите си, но от скоро започна да ми прави проблем. Когато свиря, отначало всичко е добре, но след втората минута всеки тон от натиснат клавиш задържа и се получава невероятна герлотия... Отворих клавира, почистих и наместих гумичките, но проблема си остава. Въпросът ми е дали има начин аз, като що-годе разбиращ от техника, да го оправя, или трябва да се обърна към специалист. Моля ако някой знае от какво може да е проблемът, или начини за неговото отстраняване, да пише тук. Ще ви бъда много благодарен, защото работя с този клавир в заведение и нямам много време за ремонт. Поздрави: Анатоли Апостолов Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SGEORGE Отговорено Май 4, 2014 Share Отговорено Май 4, 2014 Здравей. По всяка вероятност ще трябва специалист да го погледне, но ето едно предположение - използваш ли педал? Ако състейн педалът ти е с нормално затворен контакт, то ключето му може да се е замърсило и да прекъсва предизвиквайки горния ефект. Аз имах преди много време същия проблем и оттогава обръщам поляритета на педалчетата. Но може и да бъде нещо съвсем различно. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts