Jump to content
Българският форум за музиканти

Имате ли си група ?


Recommended Posts

Тренирам си сам....имам си и група /в момента се свири Български фолклор, което е почти толкова отговорно, колкото рок и джаз, ако не и повече/.....и имам и 2-3 дечурлига на които преподавам в ДМШ....те тва е пълна програма.

Съвсем сериозно мисля, че нещата трябва да вървят паралелно, за да се развива един инструменталист.......само едното или другото по отделно се обезмислят :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да вървят паралелно нещата ! Поне ако човек иска да постигне нещо повече . Ако е съвсем начинаещ поне 6 месеца трябва яко да копа сам в къщи , защото после ще има, боли ме това или онова . :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не ходя на уроци.праскам си със групата.не ми остава време за уроци и за това не ходя.но и двете сачетават и уроци и група.но аз не сам от наи свободните да ходя на уроци :wall:

нямам нищо против тях :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е това е въпрос на личен избор и собствена преценка...Май и с това се изчерпва темата(която е много готина м/у другото) :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Хахаха, хора, спрете се бе! Как така едното или другото? Ами нали като си примерно кибик, дето само блъска вкъщи, един ден като опре до свирене с хора, скандалът е налице, щото пичът по-трудно ще се съобрази с другите, отколкото някой, който е свирил и преди с групи.

От друга страна, човек, който пък е започнал с групите, без да знае АБВ-то на барабаните (ръце, крака, кое как се движи ;Р), нали:

1. Ще се чудят как да го траят (ако останалите изобщо стават за нещо);

2. Той ще се "научи" да свири едни и същи неща, без да знае как да си разнообрази партиите;

3. Ще тръгне по кривата пътека и после ходи оправяй и постановка, и техника, и четене на ноти (ако не нужно), и музикални термини (една триола да му кажеш и да знае к'во е, пак добре), и ритмика и к'во ли още не!

А какво мислите за следното - учиш се да караш колело чак като почнеш да пазиш развновесие, тръгваш на състезание в квартала. Доста тъп, но надявам се ясен пример, щото с'а ми хрумна. Та нека първо бъдещият музикант научи основите, научи горе-долу кой стил как се свири (основни понятия де), да се НАУЧИ поне малко да свири различни стилове (извън вкуса му дори) и пр. Чак тогава, като почувства малко увереност и ентусиазъм, да се впуска в приключението.

Отделно от това нали човек трябва да си пробва триковете сам, за да се получат, и след това да напира да вмъква "свои" елемнти в общата музика. Това според мен е доста essential като принцип, така че нека си свирим с групи, но нека отделим и достатъчно време на собствената си техника, така че да може продуктът, който звучи под палките ни, да е достатъчно разнообразен, но и съобразен с музиката; достатъчно идеен, така че да пасва, но и да не влиза в конфликт с музиката на групата.

УСПЕХ!

:cheers::):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.