Jump to content
Българският форум за музиканти

помощ не мога да си свържа адаптера 81


Recommended Posts

Здравейте опитвам се да си прехвърля адаптера емг 81 от едната китара на другата, която е лес пол, но нещо не успявам. Ползвам схемите дадени от ИМГ, но може би някаде бъркам. Проблема е че човека който е връзвал старата не е ползвал нищо от комплекта кабели и потенциометъра дадени в комплекта, даже напротив рязал е готовите кабели и ги е запоявал. Та идеята ми е да ползвам този бъз модул който е даден. Искам да сложа само бриджа, нек-а не смятам да го връзвам изобщо поне докато не си взема 85. Пробвал съм следните вариант:

1. Кабела, който излиза от адаптера го вкарвам в дадения от имг волюм потенциометър, оттам извеждам сигнала и го кънектвам към платката Бридж пикъп. От платката извеждам сигнала към жака. . Пропуснах да кажа, че суича го включвам и него  в платката, тъй като той завърщва с клема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

свързана е заедно с захранването на адаптера. Дали пробблема не е от суича на китарата да не е свързан правилно ама не искам да развалям фабричната клема. Като е свържа не издав никав звук няма и бръмчене.  Незнам ако пробвам, кабела на адаптера ако го свържа с волюма и оттам в жака дали ще стане това поне е проста схема ама при лес пола може и да не работи ако не е свързан суича.Взех да се изнервям вече и накрая ще ги метна през терасата китари адаптери и тапотии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тапотиите най-вече са за изхвърляне. Интернет е богат на схеми за свързване на какви ли не адаптери в какви ли не конфигурации (извън сайта на EMG). Аз лично не виждам проблем в развалянето на фабричната схема, тя така или иначе ще си замине в даден момент. Започването на чисто в много случаи оправя скрити грешки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.