Cheffo Публикувано Април 9, 2014 Публикувано Април 9, 2014 (Редактирано) Здравейте, Преди няколко месеца реших да изпробвам различните видове струни като всеки път си вземах различен вид, когато дойде време за смяна и преди няколко дена реших да си взема по-дебели за разнообразие, сложих ги но започнаха малко неприятни странични ефекти, не знам това нормално ли е и дали трябва да ги разкачам и да сложа друг вид, до сега whammy bar-а не се е опъвал така с какъвто и да е друг вид струни. Също така и грифа се огъна малко, но предполагам не е проблем да го регулирам чрез тръс рода, не знам дали се вижда на снимките. Благодаря предварително, Чефо Редактирано Април 9, 2014 от Cheffo Цитирай
JacksonSoloist Отговорено Април 9, 2014 Отговорено Април 9, 2014 (Редактирано) Личи си, че си абсолютно начинаещ. В Ми(Е) ли настройваш ?? Нормално да е опънато и да не е притно. Тези струни са за Ре (D) идеални. Говоря "стандартно". Иначе има китаристи свирят и с 12-ки в ми, но това са по-скоро изключения. Отделно трябва интонация, настройка на тръс-рода и т,н. Решаваш с какви струни искаш в какъв строй, носиш на лютиер и си перкаш, но всеки път с един и същи размер. Редактирано Април 9, 2014 от JacksonSoloist Цитирай
Cheffo Отговорено Април 9, 2014 Автор Отговорено Април 9, 2014 Мерси за отговора, преди десетина минути открих че тези струни са за D tuning и ги дропнах. Чудех се защо имам проблеми при настройването в началото но не бях забелязал че whammy bar-а изкача . В Ре е изкочил съвсем малко, почти незабележимо. Настроих я в Е за да видя как звучат тези струни в стандартен тунинг, но през повечето време китарата е настроена в Ре Цитирай
Recommended Posts