Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаещ. Малко помощ?


Recommended Posts

Добър вечер! Реших да пиша във форума ви, понеже ми е нужна малко помощ. На 16 съм и от 1 година "свиря" на барабани. Понеже живея в малък град, тук, НИКОЙ не преподава такъв вид уроци и затова реших сам да се уча. Нотно грамотен съм. Песните които свиря с бандата ми ги уча от интернет във вид на таб или ноти, но там е работата, че аз искам да почна да се развивам. Гледал съм куп видеа в youtube, но и там е не сериозна работа. Може ли някой да ме посъветва, каква школа да си купя или ако е бил и той самоук да сподели нещо. Благодаря, предварително!!! :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен трудно ще ти помогне някой без да знае точно на какво ниво си... Ако можеш да качиш някакъв запис ще е много по-лесно да ти се даде адекватен съвет. Във всички случаи най-добре е да отидеш при истински учител, било и еднократно в друг град, за да те насочи в някаква посока и да ти каже върху какво да работиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм напълно самоук. Научих се да свиря копирайки различни барабанисти ритми и преходи, които ми харесва как звучат. Ако имаш ухо и различаваш каса, барабанче и чинели в записите на групите, смело слушай и каквото ти хареса, се опитвай да го изучиш. За техники за ръце, ролове, форшлази, парадидли и т.н., ползвай интернет. Има много клипчета за т.н.  drum rudiments... те служат за маршови пиеси, преходи, импровизации и т.н. Ако имаш въпроси, пиши смело на lileu@abv.bg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърси в youtube канала на Drumeo. Имат страшно много полезни уроци и отговарят на въпроси зададени от субскрайбърите. Аз лично, доста неща съм научавал от там. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.