Ivan9310 Публикувано Март 29, 2014 Публикувано Март 29, 2014 Здравейте! Преди 3 месеца си закупих акустична китара.През този период смених 4 вида струни,като струните с които съм в момента са Fender 880L.Когато си поръчах китарата тя дойде с тях и в крайна сметка реших да се върна на тях,понеже тяхното звучене ми допадна най-много.След Fender 880L сложих струни за електрическа китара,понеже са по меки и имах мерак да свиря повече от 40мин преди да ме заболят пръстите, и така смених 2 вида за електрическа (първият комплект ги скъсах...не бях сменял струни никога).След 2-та комплекта реших отново да се върна на струни за акустична китара и си закупих едни на Gibson,но уви звука беше много зле(чуваше се бръм от струните някакво ехо......не беше както трябва).Помислих си,че е от струните и днес си взех отново Fender 880L както си беше китарата когато я закупих.Отново звука от някой струни е ужасен.......... Моля някой,който е запознат да помогне Цитирай
Ivan9310 Отговорено Март 29, 2014 Автор Отговорено Март 29, 2014 Имам съмнение,че е и трябва настройка на грифа с шестограма,който се намира в китарата,под струните но не знам на къде да завъртя Цитирай
Krasi63 Отговорено Март 29, 2014 Отговорено Март 29, 2014 Виж си грифа! Натисни едновременно 1 и 13 прагчета, и трябва да има малък луфт около 0,20мм между долния край на 1 или 6 струна на 6 или 7 прагче. Ако няма луфт отпусни тръсрода - болта дето е във грифа. Потърси има такава тема и то не една! Ако не можеш потърси някой да ти направи китарата. Цитирай
Ivan9310 Отговорено Март 29, 2014 Автор Отговорено Март 29, 2014 Има много голям луфт и май от това се получава ехото и едно бъзззз...... Цитирай
Krasi63 Отговорено Март 29, 2014 Отговорено Март 29, 2014 http://forum.muzikant.org/topic/12560-регулирането-на-тръс-род-а/?p=152117 Цитирай
Recommended Posts