Stareca Публикувано Март 27, 2014 Публикувано Март 27, 2014 (Редактирано) Много благодарен ще бъда, ако някой може да ми сподели информация за тази китара : http://www.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=467138;page=1;#paging Въпросът ми е за последната китара, марка Suzuki. http://kiril61.snimka.bg/hobby/my-guitars.467138.32872447 Благодаря предварително! Редактирано Март 27, 2014 от Stareca Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 27, 2014 Отговорено Март 27, 2014 Suzuki е компания съществуваща още преди втората световна война.Тясно специализирала в производството на акустични инструменти.След края на войната благодарение на "братският" американски народ и съюзниците, много от японските производсва са преструктурирани или закрити изобщо.Така Suzuki се разцепва на две по-малки компании, от една страна Kiso Suzuki(Suzuki Violin Company),от друга Nagoya Suzuki(Nagoya Suzuki Violin Company).От 50-те до края на съществуването им, двете компании, освен техните инструменти, произвеждат и инструменти с други марки(външни поръчки) - Iwama Trading; CSL Gypsy; Tomson; Kansas; Takeharu; Halifax и др. Вероятно въпросните с леки изключения (Takeharu), са използвали само базата и са едни от излезлите на пазара с така добре познатите ни японски копия/реплики на известни модели и марки китари.Suzuki Violin Company, спира да работи през 1987. Компанията продава машините и останалият материал(заготовки) на ESP.Nagoya Suzuki, спира да прави китари през 1989г., мисля че за момента се е специализирал в производството на щрайхови инструменти. Предполагам търсиш информация не толкова за фирмата, а по-скоро те интересува китарата, но с оглед на това че японците са правили какви ли не изгъзици(в добрият смисъл), тук ударих на камък. Най-близкото е една снимка на подобен модел/форма на тялото от каталог на Suzuki: 2 Цитирай
Stareca Отговорено Март 27, 2014 Автор Отговорено Март 27, 2014 Изключително изчерпателно! Благодаря! Наистина, основно ме интересуваше инфо за китарата, но повече знание е по -добре от по-малко! А самия инструмент е класен, наистина! В последните 3-4 години през ръцете ми минаха, има -няма, 60 тина китари, но по-добро не бях пипал. Нямам предвим Гибсън, Виджие или нещо от високите класове- за тях наистина нямам ясна представа, но Епифони, крамери, фендери, фернандес, ямаха, инди, рейвън- да! Отново благодаря, а и на японците - за изгъзицата! Поздрави от един фен!!! Цитирай
Recommended Posts