Konstantina Yan Публикувано Март 25, 2014 Share Публикувано Март 25, 2014 Здравейте! Имам такъв въпрос – искам да се науча да свиря на пиано. За начало ще пробвам уроци в интернет и искам да си купя синтезатор за упражненията у дома. Разгледах предложенията за нови и втора употреба клавири и за сега съм се спряла на Микропиано на Корг с 61 клавиши. Аргументите са ми, че има реална пианистична клавиатура, може да се сложи педал, има и слушалки, за да няма проблеми със съседите и цената е приемлива. Притеснението ми е за размера на клавишите на това Микро пиано – те са по-тесни и доста по-къси от нормалните. Дали няма да ми е трудно с упражненията с тези по-къси клавиши. Аз съм дребна и ръцете са ми малки, но дали не е трудно самото свирене на тях. И другото – ако след време реша да си купя друг инструмент с повече октави, дали ще свикна с новия естествен размер на клавишите. Благодаря за вниманието! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Old Times Отговорено Март 26, 2014 Share Отговорено Март 26, 2014 Микропианото е малко по-добро от играчка, но не става за нещо повече от такава. Лично мнение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mike_MnD Отговорено Март 30, 2014 Share Отговорено Март 30, 2014 Минавайки по пътя на синтезатор "играчка" , по хубав синтезатор Yamaha ама пак "играчка" и после Yamaha DGX 630 и преносим MOX6 - те съветвам ако имаш достатъчно финанси се сдобий с стъпка 3 - някоя синт с реални размер и 88 клавиша, ако не с каквото и да почнеш винаги ще можеш при желание, да се развиваш да преминеш на друга клавиеутра и клас пиано и синтезатор. Свикването става с практика, така че не е нещо, което да те тревожи при купуването, по-важното е да запазиш желанието и интереса към свиренето, защото иначе може да си купиш и роял и после да ти седи за украса или да се налага да го продаваш... Успех. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts