Jump to content
Българският форум за музиканти

по-нисък глас


insane

Recommended Posts

здрасти на всички, от много време не съм се мяркала насам, но като че ли имам нужда от помощта ви ;)

тъ значи, решила съм да тръгна в друга насока, да пея малко по-различен стил :P

въпорса ми е има ли някакъв начин, било то и временен (пиене на нещо, знам ли) с което гласа ми да стане по-нисък :P сопран съм, не знам дали ще излезе нещо, но ще дам всичко от себе си.

някакви предложения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен на този въпрос може да отговори вокален педагог след като ти чуе гласа и се запознае с възможностите му

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти на всички, от много време не съм се мяркала насам, но като че ли имам нужда от помощта ви :)

тъ значи, решила съм да тръгна в друга насока, да пея малко по-различен стил :P

въпорса ми е има ли някакъв начин, било то и временен (пиене на нещо, знам ли) с което гласа ми да стане по-нисък ;) сопран съм, не знам дали ще излезе нещо, но ще дам всичко от себе си.

някакви предложения?

здравей. бих ти препоръчал да не правиш такива експерименти с гласа си. незнам, какво точно искаш да пееш , но най добре е да не предприемаш никакви мерки за сваляне на гласа. моя съвет е: по добре се развивай като сопрано.все пак на всеки е даден различен глас. аз сам бас и то един от най-ниските които могат да съществуват. и каквото и да правя не мога да стана тенор. :D но в опитите си да стана тенор мога единственно да увредя гласните си струни.незнам дали си запозната с устройството на гласните струни , и с това как може да се увредят , но моя съвет е: вземи да почетеш малко медицинска литература , запознай се по добре с устройството на гърлото. най-често гласните струни се увреждат от прекомерно пеене. значи: говорим в случая за човек , който няма музикалното знание и тренинг,но тръгва да пее от първия път по 6-7 часа , или да се опитва да пее тонове които са извън неговия диапазон. тогава може да се получи възелче на едната гласна струна , което в последствие се прехвърля и върху другата.гласните струни се скъсяват , гласът става по нисак (това което искаш и ти да постигнеш) , но става и дрезгав. оправия после само с оперативна намеса , но аз не сам лекар и не мога да ти кажа до каква степен ще се възвърне гласът ти. а според мен сопраното е един чудесен глас , и мисля , че трябва да го цениш такъв , какъвто е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре казано.... недей да си рискуваш гласа. Развивай това което ти е дадено, недей да го изнасилваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушай к'во девойко,

 

Позволявам си да говоря с малко по-остър тон защото те познавам и искам овреме да прекратя пътя ти към голяма грешка. Сигурен съм, че и колегите, ако те чуят как пееш, ще ме подкрепят.

И така - имаш страхотно висок и красив глас. Силни и стабилни височини, приятни и меки по-ниски тонове. Знаеш ли колко хора биха искали да имат поне малко от това, което имаш ти? На твоята възраст и то!!! Въобще, ама въобще недей да говориш и правиш глупости. Ако малко поработиш по гласа си като техника, може да стабилизираш най-ниските си тонове, но честно казано аз мисля, че нямаш нужда. Пак ти повтарям, имаш УНИКАЛНО ДОБЪР ВИСОК ГЛАС, силен и с голям диапазон. Питай която и да искаш от алтите тук какво биха дали да пеят високо като теб - ама не могат. Не бягай от дарбата си!

 

Спирам, че ме ядосваш. Кат се видим на по бира пак ще ти се накарам :headbang:

Редактирано от CorvusCorax
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Всички гласове,независимо от диапазон и пол са по-ниски и тембристи след събуждане,просто ти трябва тактика,план който да следваш,за да развиваш ниски тонове,пей низсходящи скали след събуждане и запаметявай усещането.И нещо общовалидно,независимо че си сопран,трябва да пееш и ниски тонове,тоест да търсиш твоите ниски тонове,да ги развиваш,трябва да можеш да пееш по дължината на цялата ти гласова даденост.Все пак,сама най-добре знаеш,усещаш,какво му е необходимо на гласа ти,ако наистина са ти нужни ниски,надявам се че съм бил от полза,успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не виждам нищо странно в това. И аз работя в тази насока. Просто искам да си разширя диапазона и в двете посоки. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е това си е вече нелепо!!!едно от двете неща, за които винаги съм се прекланял пред жените е гласът им!!женският глас е дар Божии и не е гот той да бъде пропиляван така!!!!Сума ти мъже си мечтаят за диапазона на женския глас!!!Използвай това което имаш, то е най - добрия ти коз!!!За всеки вагон си има пътници!!!Това е моят съвет! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..,да поясня за себе си,пита се как и аз казах каквото мисля че може да е от полза,а дали е нужно,пожелано или правилно да се взима такова решение мисля че е въпрос на личен избор,на никого не бих се бъркал в избора :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.