insane Публикувано Октомври 8, 2006 Публикувано Октомври 8, 2006 здрасти на всички, от много време не съм се мяркала насам, но като че ли имам нужда от помощта ви тъ значи, решила съм да тръгна в друга насока, да пея малко по-различен стил въпорса ми е има ли някакъв начин, било то и временен (пиене на нещо, знам ли) с което гласа ми да стане по-нисък сопран съм, не знам дали ще излезе нещо, но ще дам всичко от себе си. някакви предложения? Цитирай
LOE Отговорено Октомври 8, 2006 Отговорено Октомври 8, 2006 според мен на този въпрос може да отговори вокален педагог след като ти чуе гласа и се запознае с възможностите му Цитирай
t_mitev Отговорено Октомври 8, 2006 Отговорено Октомври 8, 2006 здрасти на всички, от много време не съм се мяркала насам, но като че ли имам нужда от помощта ви тъ значи, решила съм да тръгна в друга насока, да пея малко по-различен стил въпорса ми е има ли някакъв начин, било то и временен (пиене на нещо, знам ли) с което гласа ми да стане по-нисък сопран съм, не знам дали ще излезе нещо, но ще дам всичко от себе си. някакви предложения? здравей. бих ти препоръчал да не правиш такива експерименти с гласа си. незнам, какво точно искаш да пееш , но най добре е да не предприемаш никакви мерки за сваляне на гласа. моя съвет е: по добре се развивай като сопрано.все пак на всеки е даден различен глас. аз сам бас и то един от най-ниските които могат да съществуват. и каквото и да правя не мога да стана тенор. но в опитите си да стана тенор мога единственно да увредя гласните си струни.незнам дали си запозната с устройството на гласните струни , и с това как може да се увредят , но моя съвет е: вземи да почетеш малко медицинска литература , запознай се по добре с устройството на гърлото. най-често гласните струни се увреждат от прекомерно пеене. значи: говорим в случая за човек , който няма музикалното знание и тренинг,но тръгва да пее от първия път по 6-7 часа , или да се опитва да пее тонове които са извън неговия диапазон. тогава може да се получи възелче на едната гласна струна , което в последствие се прехвърля и върху другата.гласните струни се скъсяват , гласът става по нисак (това което искаш и ти да постигнеш) , но става и дрезгав. оправия после само с оперативна намеса , но аз не сам лекар и не мога да ти кажа до каква степен ще се възвърне гласът ти. а според мен сопраното е един чудесен глас , и мисля , че трябва да го цениш такъв , какъвто е. Цитирай
Mandalay Отговорено Октомври 8, 2006 Отговорено Октомври 8, 2006 Много добре казано.... недей да си рискуваш гласа. Развивай това което ти е дадено, недей да го изнасилваш. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 10, 2006 Отговорено Октомври 10, 2006 (Редактирано) Слушай к'во девойко, Позволявам си да говоря с малко по-остър тон защото те познавам и искам овреме да прекратя пътя ти към голяма грешка. Сигурен съм, че и колегите, ако те чуят как пееш, ще ме подкрепят. И така - имаш страхотно висок и красив глас. Силни и стабилни височини, приятни и меки по-ниски тонове. Знаеш ли колко хора биха искали да имат поне малко от това, което имаш ти? На твоята възраст и то!!! Въобще, ама въобще недей да говориш и правиш глупости. Ако малко поработиш по гласа си като техника, може да стабилизираш най-ниските си тонове, но честно казано аз мисля, че нямаш нужда. Пак ти повтарям, имаш УНИКАЛНО ДОБЪР ВИСОК ГЛАС, силен и с голям диапазон. Питай която и да искаш от алтите тук какво биха дали да пеят високо като теб - ама не могат. Не бягай от дарбата си! Спирам, че ме ядосваш. Кат се видим на по бира пак ще ти се накарам Редактирано Октомври 10, 2006 от CorvusCorax Цитирай
Ivan Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Всички гласове,независимо от диапазон и пол са по-ниски и тембристи след събуждане,просто ти трябва тактика,план който да следваш,за да развиваш ниски тонове,пей низсходящи скали след събуждане и запаметявай усещането.И нещо общовалидно,независимо че си сопран,трябва да пееш и ниски тонове,тоест да търсиш твоите ниски тонове,да ги развиваш,трябва да можеш да пееш по дължината на цялата ти гласова даденост.Все пак,сама най-добре знаеш,усещаш,какво му е необходимо на гласа ти,ако наистина са ти нужни ниски,надявам се че съм бил от полза,успех. Цитирай
Walker Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 (Редактирано) Бах, за пръв път някой иска да си свали гласа, обикновено е обратното Редактирано Декември 7, 2006 от Walker Цитирай
Mandalay Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Аз пък не виждам нищо странно в това. И аз работя в тази насока. Просто искам да си разширя диапазона и в двете посоки. Цитирай
Ivan Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Растейки дървото нагоре, расте и надолу,иначе има опасност да падне Цитирай
Walker Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Друго имах предвид, както и да е. Цитирай
Ivan Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Всеки с избора си,въпросът е да бъдем полезни един на друг,ако можем разбира се..ако ли не пишем за Бах,но и за него пак трябват знания . Цитирай
spaiki Отговорено Декември 11, 2006 Отговорено Декември 11, 2006 е това си е вече нелепо!!!едно от двете неща, за които винаги съм се прекланял пред жените е гласът им!!женският глас е дар Божии и не е гот той да бъде пропиляван така!!!!Сума ти мъже си мечтаят за диапазона на женския глас!!!Използвай това което имаш, то е най - добрия ти коз!!!За всеки вагон си има пътници!!!Това е моят съвет! Цитирай
Ivan Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 ..,да поясня за себе си,пита се как и аз казах каквото мисля че може да е от полза,а дали е нужно,пожелано или правилно да се взима такова решение мисля че е въпрос на личен избор,на никого не бих се бъркал в избора Цитирай
Recommended Posts