fragile Публикувано Октомври 4, 2006 Share Публикувано Октомври 4, 2006 (Редактирано) Исползва се предимно в Турция /и арабския свят/ и из помашките селища в БГ... Интересува ме дали тук нейде из магазините сте виждали или случайно ако има някой който продава... може да го видите на снимаката: http://www.cinema.bg/sff/2006/bg/movie.php?movieSid=476 Аз лично много се изкефих на този инструмент покрай филма "Музиката на Истанбул" и изпълнениата на група: Баба Зула... Редактирано Октомври 4, 2006 от fragile Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SPAF` Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 (Редактирано) хмм, потърси в Истанбул Редактирано Октомври 5, 2006 от SPAF` Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
badhabittt Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 сестра ми учи в германия и там има приятел турчин който свири на такъв инструмент като го чух мн се израдвах просто останах очарован цял ден си търсих информация но намерих само в турската УИкипедия така че ако някой знае езика да си каже Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fragile Отговорено Октомври 5, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2006 да повечето ми познати ми казват или да отида до Турция или да си го поръчам по нета... да ама не ме остройват тези варианти ако има някъде в БГ да се намери... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 Мисля, че имаше такова нещо в магазина на Пепи Славов (известен като "Джаза") Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 Един мой приятел ми беше оставил в нас професионален саз, озвучен и готио направен. Бая време стоя вкъщи... Не че се научих да свиря с него, ама първия път като го хванах, изобщо е можах да вдяна, сякаш никога не съм хващал китара или клонингите Свиренето на саз е АДСКИ специфично и си има тънкости които трябва а ги видиш как стават (фолклорни традиционни фигури, които подчертават звученето му и самите тонове са много специфични), иначе - забрави ... Грифа е разграфен на полутонове, четвърт тонове, и то в много нелогични последователности ... Бе с две думи е ужас ако не видиш как свирят майсторите, е много трудно да се оправиш. Е, всеки китарист сега би казал - "айде бе, трудно". Ама намерете си един саз, почнете да свирите, пък после ще говорим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fragile Отговорено Октомври 5, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2006 в интерес на истината и аз съм хващал саз и действително е адски трудно... апича където свиреше беше направо бог на този инструмен /Шафака се казва/ но човек като има желание винаги може да се нучи или да немери кой да го научи... дано се намери пък ако не в БГ ей го къде е Инстанбул на един хвърлей... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 (Редактирано) аз се вдъхнових и реших да си взема саз, когато прочетох оригинала на тази стания в musician.com преди доста години в пълния й вариант с табс, ноти и видео(http://www.musiciansfriend.com/document?do...me&src=3SOSWXXA) оказва се, че и в другата си песен, вдъхновена от БГ, Вай е ползвал този инструмент ... http://www.musiciansfriend.com/document?do...es&src=3SOSWXXA всъщност при последните ми 2 посещения в Истанбул дълго се чудих да го взимам или не и в крайна сметка се отказах. май това е най-добрият вариант за покупка. екскурзии до там има за по 130-тина лева, като с кола дори излиза по-евтино. ако някой се интересува къде е улицата с музикалните магазини там - да ме контактне и ще му обясня. Редактирано Октомври 5, 2006 от wolfgang Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rocko Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 Пич, ще потърсиш в София информация за Цветан Колев....свири бузуки, а също така и Саз...наричат го "Поразяващата ръка" и го търсят навсякъде дето трябва гръцко...Слави Трифонов също го е викал няколко пъти като гост солист......познаваме се добре с него и сме свирили заедно в НДК на един концерт /чалгийски за съжаление/.....но след последната смяна на телефона му загубихме връзка.......мисля, че той може да ти намери инструмента и да ти даде някаква основа в начинанието да го учиш Ай успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
badhabittt Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 ако се наемри някаде за продан на нормални цени пишете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 Мисля, че имаше такова нещо в магазина на Пепи Славов (известен като "Джаза") Май никой не го прочете това... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
badhabittt Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 Мисля, че имаше такова нещо в магазина на Пепи Славов (известен като "Джаза") Май никой не го прочете това... +1 бира за теб Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Октомври 5, 2006 Share Отговорено Октомври 5, 2006 Мерси за бирата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fragile Отговорено Октомври 6, 2006 Автор Share Отговорено Октомври 6, 2006 (Редактирано) Мисля, че имаше такова нещо в магазина на Пепи Славов (известен като "Джаза") Май никой не го прочете това... аз го прочетох но в "Джаза" този инструмент който е там не е саз за съжаление ... Редактирано Октомври 6, 2006 от fragile Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Октомври 6, 2006 Share Отговорено Октомври 6, 2006 Хмммм...почти съм убеден, че беше Саз, ама ако ти си по в час с тоя инструмент - ок, сигурно си прав. Поне на мен на такова ми заприлича. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts