Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Интересувам се, дали някой си е поръчвал този микрофон и какво е мнението му за него. 

http://jjaudiomic.com/FET-U87-Conversion.php

Интересуват ме конкретни мнение - от хора, които ИМАТ този микрофон или имат знанията, за да разшифроват какво се крие зад всички маркетинг термини в обявата, като 

includes the microphone with Jensen JJ GRY output transformer, 6 micron K67 capsule and U87I (vintage U87) circuit.  

Powdercoat finish, Standard  headbasket and high quality carrying case

Аз не съм инженер, но знам какво е звукът на хубав микрофон.

Благодаря предварително.

Редактирано от misterj
Отговорено

Ами след като набързо прочетох написаното разбрах  че става дума за мод на MXL V67g - който е 500$ ( без микрофона ) доколкото пречетох става дума за смяна на някой електронни елементи  и на трансформатора, но без смяна на капсулата. Аз лично не вярвам че микрофон за 80$ - ще звукне като Neumann U87 Като оставиш китайската капсула. 

Отговорено (Редактирано)

Jensen е сериозна фирма с качествени и скъпи трансформатори.

Капсулата явно е копие , най-вероятно китайско, защото истинската капсула на Neumann (например за M49) е няколко хиляди, по спомени към 2500 долари или евро, не помня.

Малко общо е да се каже схемотехника на U87, при това Vintage. 

Ето схемата на U87I.

Никак не е Vintage, поне по мое виждане. Още повече елементите, с които сега се разполага са далеч от качеството на едновремешните.

U87-schematic.png

От мен толкова.

ПП. Китайските капсули са от 200 долара минимум. Ако цената на микрофона е посочената в предния пост, дори не бих помислил за него.

Трансформаторите на Jensen са 50...100 долара минимум. Няма как в 80 долара да се сложат качествени компоненти.

От къде се взе цената от 80$?

Аз видях 500 и 600 долара. Тогава вече може да се вместят тези компоненти , които споменах по-горе.

И разбира се цената се отнася само за модификацията.

Целият коментар следва да се промени при постфактум изяснените условности. Sorry.

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

^ Имах предвид че микрофона който ще се модва струва 80$ - The MXL V67g  - и едва ли има качествена капсула. Самия мод струва 500$ , но никъде не прочетох че ще се сменя капсулата. Тоест мода ми се струва половинчат - слагаш качествен трансформатор и елементи а оставяш същата капсула. Да има и китайски качествени капсули - но като гледам цената на микрофона едва ли има такава вътре, тъй като само тя прехвърля цената на микрофона. 

Отговорено (Редактирано)

Всъщност след като прочетох пак, разбрах че сменят  и капсулата - а това вече е друго нещо. Тъй че коментарите ми са излишни.  :blush:

Инъче шанса някой от форума да си е поръчал точно този микрофон с този мод и да има преки наблюдения ми се струва изключително малък . Но знае ли човек ... 

Редактирано от patzo
Отговорено (Редактирано)

Значи - шансът някой от форума да има такъв микрофон нараства с всяка измината минута :)
Ето и записани аудио примери с такъв микрофон в нетретирана стая без компресори, EQ и т.н.
https://www.dropbox.com/sh/cp3tzycvc055p8e/HDD-cfdFpW

... и още малко за микрофона http://jjaudiomic.com/FET-U87-Conversion.php
цената на микрофона е USD 750 с възможност за допълнителни модификации - http://jjaudiomic.com/Prices.php

Ясно ми е, че ако цената определя качеството, този микрофон ще бъде 5-7 пъти по-зле от Brauner или стандарта за мен M49. Но какво значение има това за един български певец? :)

Тони, според теб тези модификации ще доближат ли поне малко качеството на звука до ниво на средно или по-горен клас микрофон? Не съм технически грамотен, за да разбера схемата.

Редактирано от misterj