Maxbass Публикувано Януари 26, 2014 Публикувано Януари 26, 2014 Здравейте....Чета от известно време форума ви и ми е бил доста полезен...От няколко дена обаче не мога да намеря конкретен отговор макар ,че изчетох доста....И ето... За да не ви дразня прекалено много ще задам въпроса си така: с кратка пред история...Като малък съм свирил...Сестра ми е пианистка ,че и преподавател...Е и аз покрай нея захванах китарата...Свирил съм 6 години ,но беше в периода пред училищна до към 5 клас...е от тогава до сега са минали още едни ....доста години...миналата година мерака ми се върна...намерих си старата китара ,но се указа малка ...за кратко бях взел една кремона от един познат и с три вида струни на нея се мъчих поне да си върна някой движения които напълно съм забравил....и таман се завърна малко свиренето и той си я взе...и така до сега...решил съм ще си купя...но имам чувство ,че почвам от 0 ....Старата ми Китара е малко Puldin-че ... харесва ми макар и с найлонови струни...но твърдо искам да имам акустична китара с метални струни(дано се изразявам вярно) решил съм да е втора употреба за да почна от някаде... Кремона или Puldin ? има в продавалника някой друга до към 100-ина лева ... Приемам и всякакви други съвети и препоръки де... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 26, 2014 Отговорено Януари 26, 2014 Страхувам се, че повечето такива китари или ще са заводски зле направени, или ще имат изменения от времето (извит преден капак -> високи струни -> фалшиви окрави), или ще имат нещо за дооправяне. Иначе има бройки, които свирят прилично, но с тия широки грифове като класическа китара... Защо не се разходиш, да пробваш някое Walden-че, Стаг-че, Ямаха.. за около/под 200 можеш да намериш, макар и евтинка китара, нещо все пак по-приемливо от кремонките и пълдините. 2 Цитирай
Maxbass Отговорено Януари 26, 2014 Автор Отговорено Януари 26, 2014 Изразходих още няколко часа в четене и гледане на клипове... Започвам с извинявайте... Колкото и да си мисля ,че искам акустична китара явно съм си за класическа към момента... Сега лошото...В Габрово където съм музикален магазин май си нямаме от известно време... В технополис има една Yamaha ,но е c40 ... ще трябва каквото ида купувам да е по Интернет....Лошо не лошо така ще е сигурно... Остава въпроса с избора ако ще е нова до 200лв предполагам ,че са с незначителни разлики тей като това са малко пари за нещо наистина свясно. Гледам пише ,че евтините Yamaha не били с solid top което изтъкват като недостатък пък... Ех направо не знам...И като знам пък колко подобни теми са пускани ме и срам да питам ,но видиш ли мерака надделява пред срама... Цитирай
Atari Отговорено Януари 26, 2014 Отговорено Януари 26, 2014 Ако търсиш класическа китара с масивен капак - погледни новите китари на Кремона, мисля че базовите им учебни модели са на много добра цена в България и са с масивен капак. Казанлък ти е наблизо и можеш директно от завода да си я купиш. Цитирай
MusicRoom Отговорено Януари 27, 2014 Отговорено Януари 27, 2014 Освен в Продавалника, има акустични китари с метални струни в Музикалния магазин на Пиротска 3. За окололо 100 120 лева има прилични. Цитирай
jordantcho Отговорено Януари 27, 2014 Отговорено Януари 27, 2014 Новите кремони са доста добри за парите си 1 Цитирай
PlamenM Отговорено Януари 27, 2014 Отговорено Януари 27, 2014 В момента Кремона е най-добрата сделка при класическите китари , доста по добра от ниския клас Ямахи. Цената на Кремона в България е 1/3 от цената на която се продава в Америка например ( поне веднъж те да са прецакани). 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 27, 2014 Отговорено Януари 27, 2014 ^, ^^ -Новите кремони са относително прилични, наистина . Цитирай
Recommended Posts