Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

ми най ги обичам темите за сравнения между две китари, особено в ниския клас :)

са един приятел ме пита и аз немоа да му помогна

затва надявам се вие ще можете

въпросните китари са скуайър 51' и лошбърн wi14 (и wi16 който е с доста сходни конфигурации с wi14)

благодаря

Редактирано от SHARO
Отговорено (Редактирано)

господата от райзинга се кулняха че неможе да намериш нещо по добро за тея пари от 51' :)

ми да и на мен на пръв поглед washa изглезда по добър

но няма ли нещо като магията на fender? :greenball: (squier де) :greenball:

Редактирано от SHARO
Отговорено (Редактирано)

Аз съм за Washburn Wi14 :greenball:

Не знам дали друг съфорумец освен мен притежава такава, но съм адски доволен от тази китара :)

Мисля да и направя ъпгрейд с адаптери на DiMarzio

За мен Washburn Wi14 е перфектната китара за тази цена

Взех я за 280лв от Фактор Варна

Ти за колко ще я купуваш?

Редактирано от solo5
Отговорено

ми са струва пак 280 :greenball:

ама я има само сива и една с BG знаме коят дори искаха да ми я намалят шот никой не я 6те май :)

ама аз исках черна а тая я има само в комплект и кат ми я разопаковат цената скача на 305 лв

са има няква wi16 кадет е същтата май кат wi14 (същите адаптери и същото тяло)

но някак си маи е по пипната

звучи по добре, само дет е с някви надписи на анархия и някви черепи

коет не ме кефи мноо

иначе китарата(wi16) е нещо кат експеншън на wi14

solo ако имаш желание иди и я пробваи за да коментираш разликите кат по-голям спецялист :greenball:

Отговорено (Редактирано)

Аз бих взел уошбърна

ин факт ако изкарам малко палички и шитна скуайъра

точно такова ще си взема.. търся си работа :headbang:

Във Фактор има бърни, но онзи ден видях и доста вкл и 14 ката в малкия цум на цена тоже 280... имаше черна мисля на тази цена :godbless:

Редактирано от drizzt
Отговорено

Подкрепям Washburn WI-14. Имам такава от едно известно време. Моята е с със струни 10-50 ( GHS Eric Johnson ) в стандартна настройка и струните могат да се свалят доста ниско до грифа без да браждят. Адаптерите са сравнително силни т.е. стават за тежки стилове.

Проблемите и според мен са :

Доста е изтънен грифа и е малко неудобен за хора с големи ръце ( в първия момент даже ми се стори много удобен, но с времето си промених мението ).

Потенциометрите започнаха да припукват след година и нещо употреба и вече са сменени с добри.

Оригиналния ключ за адаптерите се чуваше в усилвателя при превключване и бе сменен с гибсънски тип ( от тези които са с отворен корпус ).

Първа струна понякога се закачаше под нек адаптера при по-агресивно свирене и за това инсталирах капачки в/у адаптерите.

Като цяло става за цената си.

Отговорено

И аз си купих такъв Уошбърн /WI-14/и трябва да ви кажа, че засега си е много гот. И е красива, гадинката - цвят walnut. От Малкия ЦУМ за 250 кинта.

washburn guitars