TheNightRider Публикувано Септември 25, 2006 Публикувано Септември 25, 2006 Ъм, ще си купувам Yamaha C40. По принцип е със найлонови струни, което не ми харесва много, но не е болка за умиране. Та какво ще стане ако й сложа стоманени? Цитирай
kazimbutt Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 Ще й се изкриви грифът, защото няма тръс род. Цитирай
solo5 Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 Ще й се изкриви грифът, защото няма тръс род. Не всички акустични китари с метални струни имат тръс род Но на китара с найлонови струни е противопоказно да слагаш други Цитирай
Metanoia Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 Ако държиш на метални струни просто си купи друга китара. Имаше тема за хубави акустични китари. Цитирай
vlex Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 Бе не е болка за умиране, но най-много да ти се изрежат ключовете от металните струни ако са пластмасови... Иначе какви ли н издевателства съм виждал с акустични китари. Мисля че ще оцелее, но пък действително най-много да си даваш парите на вятъра Успех! Цитирай
peshoy2k Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 металните теглят повече и започват да придърпват магарето и грифа и става лък за малките деца да си играят със стрелички. Грифът е по-широк, а металните струни са по-тънки и е по-неудобно за свирене с перце. Номерът става ако искаш нестандартна китара с метални струни, ако толкова ще те изкефи отиваш на майстор, обясняваш му ситуацията и той подсилва там, където трябва ( ако разбира достатъчно). Обратния вариант е възможен, но зависи какво ти е захващането. Там пък ако магарето е метално първите 3 пластмасови струни се късат, грифа е тесен за свирене с пръсти. Това е Цитирай
vasko321 Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 и аз имах подобен проблем - прочети тази тема http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=12391&hl= Цитирай
LOE Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 какъв смисъл има да си взимаш китара с найлонови струни и да и слагаш железни ако искаш със железни струни си вземи такава въпроса ти е изключително тъп все едно аз да питам "ще си купувам кабрио, но не искам да ме вали дъжда, дали ще може да си сложа един покрив отгоре" Цитирай
thesameidiot Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 аз имам yamaha c-30m и свиря със струни за електрическа .. въобще не ми прави проблеми Цитирай
peshoy2k Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 те са здрави ямахите ама LOE е абсЕлютно прав Цитирай
TheNightRider Отговорено Септември 26, 2006 Автор Отговорено Септември 26, 2006 Aбе оставам с найлонови. Няма да стане за блусове много много, ама не е болка за умиране както казах. Благодаря на всички за отговорите. Цитирай
Burton Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 И аз преди години като си купих кремоната го опитах тоя вариант...няма да изпадам в подробности колко "гот" се получи Затова има китари с найлонови струни и китари с метални струни...не си струва да си прецакваш Ямахата за тоя дето духа. Цитирай
TheNightRider Отговорено Септември 26, 2006 Автор Отговорено Септември 26, 2006 И аз преди години като си купих кремоната го опитах тоя вариант...няма да изпадам в подробности колко "гот" се получи Затова има китари с найлонови струни и китари с метални струни...не си струва да си прецакваш Ямахата за тоя дето духа. Е не, кажи. За да ме откажеш напълно. Цитирай
solo5 Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 въпроса ти е изключително тъп все едно аз да питам "ще си купувам кабрио, но не искам да ме вали дъжда, дали ще може да си сложа един покрив отгоре" ами те 99% от кабриолетите си имат покрив и въпросът му не е глупав, щото никой не се е родил научен Цитирай
Marmot Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 Моята бивша Пълдин така я тормозих с метални струни, резултатът е - два пъти ходих да ми лепят магарето, тялото прави една хуубава дъга нагоре, интонацията да не ти разправям :guitar: Цитирай
Recommended Posts