Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ъм, ще си купувам Yamaha C40. По принцип е със найлонови струни, което не ми харесва много, но не е болка за умиране. :) Та какво ще стане ако й сложа стоманени?

Отговорено
Ще й се изкриви грифът, защото няма тръс род.

Не всички акустични китари с метални струни имат тръс род

Но на китара с найлонови струни е противопоказно да слагаш други :)

Отговорено

Бе не е болка за умиране, но най-много да ти се изрежат ключовете от металните струни ако са пластмасови... Иначе какви ли н издевателства съм виждал с акустични китари. Мисля че ще оцелее, но пък действително най-много да си даваш парите на вятъра :)

Успех!

Отговорено

металните теглят повече и започват да придърпват магарето и грифа и става лък за малките деца да си играят със стрелички. Грифът е по-широк, а металните струни са по-тънки и е по-неудобно за свирене с перце. Номерът става ако искаш нестандартна китара с метални струни, ако толкова ще те изкефи отиваш на майстор, обясняваш му ситуацията и той подсилва там, където трябва ( ако разбира достатъчно). Обратния вариант е възможен, но зависи какво ти е захващането. Там пък ако магарето е метално първите 3 пластмасови струни се късат, грифа е тесен за свирене с пръсти.

Това е :)

Отговорено

какъв смисъл има да си взимаш китара с найлонови струни и да и слагаш железни

ако искаш със железни струни си вземи такава

въпроса ти е изключително тъп

все едно аз да питам "ще си купувам кабрио, но не искам да ме вали дъжда, дали ще може да си сложа един покрив отгоре"

Отговорено

Aбе оставам с найлонови. :) Няма да стане за блусове много много, ама не е болка за умиране както казах. ;) Благодаря на всички за отговорите.

Отговорено

И аз преди години като си купих кремоната го опитах тоя вариант...няма да изпадам в подробности колко "гот" се получи :)

Затова има китари с найлонови струни и китари с метални струни...не си струва да си прецакваш Ямахата за тоя дето духа.

Отговорено
И аз преди години като си купих кремоната го опитах тоя вариант...няма да изпадам в подробности колко "гот" се получи ;)

Затова има китари с найлонови струни и китари с метални струни...не си струва да си прецакваш Ямахата за тоя дето духа.

Е не, кажи. ;) За да ме откажеш напълно. :lol:

Отговорено
въпроса ти е изключително тъп

все едно аз да питам "ще си купувам кабрио, но не искам да ме вали дъжда, дали ще може да си сложа един покрив отгоре"

ами те 99% от кабриолетите си имат покрив ;)

и въпросът му не е глупав, щото никой не се е родил научен :lol:

Отговорено

Моята бивша Пълдин така я тормозих с метални струни, резултатът е - два пъти ходих да ми лепят магарето, тялото прави една хуубава дъга нагоре, интонацията да не ти разправям ;):lol: :guitar: