superexpres Публикувано Декември 13, 2013 Публикувано Декември 13, 2013 Здравейте на всички във форума,пиша тази тема,ако е възможно и някой е наясно нека да помогне с каквото знае.Съвсем случайно открих във един чуждестранен форум за музиканти ,обява която гласеше,че продава модул аранжер на кйото е поставена такава компакт флаш карта на мястото на хард диска,след като се порових из интернета,разбрах по описанието и характеристиките че си заслужава да се постави такава карта.Знае ли някой какув е редут на процедиране.Имам адаптера за тази карта,също така и картата която е Transcend 32GB/400X.Интересуваме най вече, след като монтирам картата и адаптера,ще е необходимо ли да се направи формат на картата от самият синтезатор и чак след това да се инсталира операционната система.Казаха ми от Италия във един музикален форум,че след поставянто на картата трябва да се инсталира операционната система и чак след това да се направи формат,но това е точно обратното,видя ми се съмнително и за това реших да пиша тук,ако някой въобще нещо знае по въпроса нека го сподели. Цитирай
dontwarrior Отговорено Декември 13, 2013 Отговорено Декември 13, 2013 Да бе сложил линковете от форумите, модел аранжор и т.н.. Иначе на моето МПЦ имам хард диск (IDE), и с адаптор сложих 2 CF карти, но там не се инсталира ОС, харда е просто за съхранение на семпли, програми и сикуенси. Това с инсталирането на ОС и после формат звучи безмислено, защото форматирането ще изтрие и ОСа, погледни пак форума където си го чел. Някак си ми звучи нереално ОСа за синта да е на хард, по-скоро е в РОМ, но всеки производител си има собствени приоми. Цитирай
superexpres Отговорено Декември 13, 2013 Автор Отговорено Декември 13, 2013 да така е както го казвате,но при машинката на GEM Genesys XP не случайно не го споменавам,защото съм сигурен че доста хора не го исползват този модул,той е със 128MB RAM има си CD-DVD ROM.... и качването на операционна система не става при свален хард диск,точно това и аз се питам защо на обратното ми го каза италианеца,няма какво да четъ пак,имам му скайпа и там ми го написа и ми каза същото,казвам си тоя нещо се ебава с мен и реших да пиша в нашият форум.Знам че няма логика в това което казват,имам студио в къщи,занимавам се с компютри от 14 години,ако е да се поставя на компютера,лесна работа,но и за това доста се чудих дали да пиша в нашият форум,защото не са наясно в булгария от GEM Gnesys XP.Oт повече от 2 години го търся този модул и се наложи да замина за югославия за да го купя,завуршил съм тонрежисура в школата на Yamaha в Atina.При гърците също го нямаше,от доста години го търсех,това е модул за китаристи и акордеонисти,той е без клавиатура......но за мен това е един малък самолет произведен още през 2002 година от GENERALMUSIC.....HARD DISK2.5 IDE ATA Цитирай
Recommended Posts