Danihell Публикувано Септември 24, 2006 Публикувано Септември 24, 2006 Та дискусийката мисля да бъде за това, какви материали се ползват за направата на струни и каква е разликата в звученето, в усещането и т. н. Аз знам за струни от никел, струни от стомана, неръждавейка и струни от стомана, които са никеловани. За бас не съм виждал чисто стоманени струни честно казано. Има и разни синтетични покрития, които се използват, но не съм имал честа да пипна. Поздрави! Цитирай
badhabittt Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 ако не се лъжа имаше някви топени в течен азот Цитирай
Ziroks Отговорено Септември 29, 2006 Отговорено Септември 29, 2006 Аз лично използвам струни с никелово покритие... (nickelplated)... нямам много богат опит, но засега съм много доволен от тях Цитирай
kolega Отговорено Септември 29, 2006 Отговорено Септември 29, 2006 Ами струните за фретлес? Не бяха ли coated strings - или "найлоновите" - за да не прецакват грифа Цитирай
разбойник Отговорено Септември 29, 2006 Отговорено Септември 29, 2006 Не. За фретлес се ползват всички познати разновидности струни - според предпочитанията на музиканта. Най-разпространен е класическия вид - "roundwound". Цитирай
badhabittt Отговорено Септември 29, 2006 Отговорено Септември 29, 2006 струните за фретелес са гладки :violin: Цитирай
разбойник Отговорено Септември 30, 2006 Отговорено Септември 30, 2006 Не ми се занимава с безмислени спорове, но не си прав. Thomastik-Infeld Jazz Flats е единственият модел, който се използва сравнително често (особено в последните няколко години). В останалите случай гладките струни са по-скоро изключение. Цитирай
Danihell Отговорено Октомври 12, 2006 Автор Отговорено Октомври 12, 2006 Сега гледах каталога на Фендер за 2006та и попаднах на някакви струни с найлоново покритие. Имаше флет и раунд, като соловете бяха съответно .58 и .70. Интересно, някой ако може да каже мнения за тях. п.с. Антонио държи да спомена, че каталога е негов. Не, че няма какво да прави на работа . Цитирай
Recommended Posts