Jump to content
Българският форум за музиканти

Подходяща китара за начинаещ


vaseto123

Recommended Posts

Здравейте.гледах две китари 1:http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_21875/Cort_X_1_RDS.html и http://rockshock.eu/index.php?lang=bg-BG&option=com_virtuemart&Itemid=53.Ако някои е свирил на тях да пише мнения.Може да препоръчате и някоя друга за начинаещ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих те посъветвал да избягваш китарите с тремоло, поне до определена сума и на този етап. Вземи си някой Cort за същите пари с фиксиран бридж. Веднага ти казвам недостатъците:

 - Няма да можеш да сменяш китарни строеве бързо: E A D G B E, Drop D(D A D G B E), Drop C#, а в началото ще искаш да свириш различни неща и само стандартен строй в Ми няма да ти е достатъчен. За да смениш строя трябва да компенсираш променения опън на струните, чрез пружините отзад, което си е играчка. Ако си застопориш бриджа може. Китарите с тремоло са малко по различни и трябва да се балансира оп

 - Смяна на струните - ще е кошмар за теб в началото като нямаш познания, задължително ще трябва или приятел да ти ги сменя или при лютиер за сетъп и интониране.

 - Флойд подобни бриджове под определена сума просто не работят.

 - Не виждам локинг нът - всеки път като опънеш тремоло ръчката, бриджа ти ще се връща във всякакви настройки, само не и тази, която си задал преди да го опънеш.

 - Ако толкова искаш точно тази китара, можеш да си блокираш бриджа с някакво дървено трупче или гумичка, но аз пак бих ти препоръчал като начинаещ да избягваш такъв тип китара. Такъв тип бриджове на евтини китари просто не работят добре. Виж някъде имаше теми за Original Floyd Rose/ Edge Zero, бриджовете на Schaller и така нататък.

Редактирано от varbanov85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втория Cort, който си показал по се доближава до първоначалния ти избор. Кажи ми какво, точно смяташ да свириш, за да преценя дали мога да ти помогна с мнение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам тази: http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_23944/Cort_KX5_WP.html

тук,черна такава :http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_23943/Cort_KX5_BKM.html

Редактирано от taktun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам ви да прочетете (не между редовете) тази закачена като ВАЖНА тема в раздел "Китара". Смятам, че ще ви е от полза и може да ви послужи като ръководство. Не мисля, че ще навреди ако прегледате още теми подобни на тази като използвате търсачката за да придобиете повече опит. Харесайте си няколко инструмента, пробвайте ги - вижте дали са удобни според вашия релеф и дали са добре балансирани. Консултирайте се с продавач-консултантите те са винаги насреща да ви помогнат. И не забравяйте винаги може да пренесете "бизнеса" си в друг специализиран магазин.  ;)   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.