разбойник Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 Какво ти е разстоянието от адаптера до струните? Пробвай да вдигнеш адаптера. Активна ел. ще намериш по-трудно, но би могъл да намериш някой бас еквилайзер на педал. Моделът на Бос върви втора ръка 60-70 лв. и върши чудна работа. Пробвай и бас компресора на Диджитек , има го по магазините в София. Цитирай
warwick Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 Не е проблема в разстоянието разбойник . Пробвал съм всякакви комбинации, просто адаптера е лош (да не кажа отвратителен). А за ефектите си прав и аз си мисля че това ще е оптималния вариант. Абе то варианта е ясен, има един страшен лютиер в Пловдив каква 5ца без глава беше направил. Убийствена. Но докато събера парици... Цитирай
разбойник Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Опцията с нов инструмент е ясна. Басът ти като дървения не би трябвало да е толкова лош, така че с сравнително малка инвестиция би трябвало да можеш да си решиш проблема Вариант едно (най-евтин): Ефект на педал - еквилайзер, компресор, преамп Втори вариант (по-скъп): смяна на адаптера. Ако си с петструнен ще ти е по-трудно да намериш, ако си с четири се разходи по магазините, има избор. Трети вариант: Активна електроника. Ако аз слагам активна бих сменил и адаптера. Най-скъп вариант. Четвърти вариант (евтин): Взимаш един по-тежък чук и внимателно с отмерени движения правиш баса на подпалки. Много е важно движението да започва "Над глава", иначе звукът не е същия . След това си купуваш шапка с перка и ролкови кънки и си готов . . . . . . Цитирай
warwick Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 не така баса е перфектен просто проблема е в звука (адаптера). Тва да не е талпа а . Цитирай
разбойник Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Шегичка. Не се връзвай. Ако ти харесва как звучи баса без да е включен (демек акустично) си струва да смениш адаптера, ако не - земи някъф ефект, а като можеш сменяй цялата тояга. :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
Recommended Posts