Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно Midi out на Floor pod plus на Line 6


acoustico

Recommended Posts

Здравейте колеги! Наскоро си закупих въпросния процесор, добре обажда и много му се кефя. Въпроса ми е дали може да изпраща миди съобщения и да се управлява от него през миди оут-а друго миди устройство, в случая вокалист. В ръководството съвсем семпло е загатнато и не са коментирани възможностите, които предлага, рових се и по форуми, но не открих нищо . . . . Благодаря предварително ! ! !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според MIDI Reference документа: http://line6.com/data/l/0a060072c8d347743de40453f/application/pdf/MIDI%20Continuous%20Controller%20Reference%20(Rev%20E)%20-%20English.pdf

се изпращат стойности през контрол чейндж 12 за Амп моделирането, контрол чейндж 71 за тип кубе, 37 за тип ревърб, 88 за дилей, 19 за други ефекти, 42 за компресор.

 

Това би трябвало да излиза през MIDI out, тествай дали може да го запишеш на сикуенсер. Ако след това го изсвириш обратно към пода, той би трябвало да реагира и сменя стойностите.

 

Това което питаш е дали пода може да се конфигурира да изпраща на други контрол чейндж номера, както и да изпраща midi note on за вокалиста който съответно да ти генерира бекинг вокал хармония или корекция.

 

Според мен това не може, поне никъде не видях възможност да се променят въпросните контрол чейндж номера или възможност да се програмират педалите да изпращат note on.

Не притежавам устройството, не съм го пипал, но аз тълкувам упътването така: миди портовете на пода са само за контролиране на пода и, АКО случайно вокалиста има параметри на същите контрол чейндж номера и реагира (много невероятно) тогава би могъл да ползваш пода за контрол на вокалиста.

 

Според мен това което искаш да направиш (сменяш хармонии и пачове във вокалиста през пода) няма да се получи, трябва ти по-свободно програмируем контролер от типа на берингер, арт или роланд.

 

Естествено екепериментирай, упътването предполага и изпращане на sysex, което не видях в референс тейбъла. В sysex пакетите, би могъл да кодираш (хексадецимално) note on съобщения и да "излъжеш" вокалиста, но трябва да намериш sysex спецификациите на вокалиста,  а и доста умения за да кодираш note on съобщения като sysex. Не е известно дали това е възможно в пода, както не е известно дали може да променяш контрол чейндж номерата на които пода изпраща през миди изхода.

Редактирано от dontwarrior
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.