Jump to content
Българският форум за музиканти

О'шипка


Achiles

Recommended Posts

пак по-запознат от запознатите, а? аз пък имам инфо че нещата са на зле ама на много зле, просто феновете на клуба да се готват за най-лошото :)

 

Абе к'ъв ти е проблема с мене? Или просто си си заядливец? До последно т'ва ми беше инфото. Днес разбрах за официалното инфо и края на клуба.

 

Цялата тая работа с О!Шипка е едно от поредните разочарования тая година. Само обаче не ми е ясно къде ще свириме вече. В Шипето звука беше сравнително добър, обстановката на бара също, срещах доста готини хора за лаф и алкохолизъм, да не говориме, че барманите бяха едни от хората, с които ми е най-приятно да си пийвам.

 

А по повод мацките: Не е вярно, че само лачените мацки са красиви. Има страшно красиви и метълки, и всекакви, при това са и интелигентни за разлика от тия, за които говориш! Така че защо ти е да привличаш мутреси и изобщо лачени дрисли?

Редактирано от DaInsane
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 107
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз : Не ме интересува дали е О'Шипка или не! Ще отида да слушам музика в някое удобно място. Нека има силни вечери - ако ми се куфее, нека има и тихи - ако просто искам да се видя с приятели и да разпусна на фона на блуз, джаз, рок и т.н Ако клубът е задимен, тъмен, 2 на 2 няма да отида, ако ще и Дрийм Тиатър да ме поканят на ергенско парти там. Важното е на мен да ми е добре - тогава ще се насладя на музиката. Като ми е кофти и ми е скъпо и ми е тясно и най-добрата група да свири .... В о'шипка не е скъпо все пак. А това, че ъндърграундът имал нужда от дупки ..ок, вие знаете по-добре, аз съм сноб и не обичам пого и ритници, нито мухъл и пияници, които са визирали собствениците под "зомбита" - не всички, разбира се, но са достатъчно всеки да те ритне по венъж.

Не е нужно да си с костюм, за да си възпитан.

Не е нужно да едупка, за да се свири вашият ъндърграунд.

Само добрата група не винаги е достатъчна, както на нея така и на нас.

 

Според мен - Ники.

Абсолютно подкрепям ;):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗА сьжаление - метьла(рока) не им понася много - много

и ако знаех отговора на вьпроса как да ги накарам да ходят вместо по дискотеки и чалга партита - щях да отворя рок клуб -такьв какьвто го виждам

(и ако имах парите нейчьрли )

Ми не е така Тони, погледни по концертите на западните банди какви мадами има и тук има много фенки на тази музика, но нали знаеш какво е мнението като чуят за теб че, свириш и слушаш такава музика,= представят си мазен метал опърпан и оръфан.А в О шипка повечето са такива и жените които ходят с тях трябва два часа да гледаш в нея докато разбереш тая жена ли е или кво...щото тя пие бира и псува повече от каруцар.Та ако се направи едно прилично заведение и входа бъде 5 -6- 7 лв, повечето банди така или инак свирят 1 на два даже три месеца.Ще се изчисти малко от тоя боклук.Нека не ми се приемат думите твърде лично и никой да не визира себе си в тези думи.Говоря като музикант и определено ме е грижа за това какво развитие ще има този клуб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъжно е ако наистина се разсъхнат нещата около О!Шипка-Сцената за Авторска музика... Има много музиканти които творят с едната идея, че има къде да изсвирят на живо музиката си... И без това стимулите са минимални, нито се печелят пари от авторска музика, нито има къде да се свири другаде такава...

Най-лесно е да се критикува - тясно, дупка, мизерно, и тн... Ама това е единственото бе хора, като няма друго и най-мизерното да е ще ми допадне шом там всеки има СВОБОДАТА да изсвири свобственото си т/в/орение и да му потече лигата от кеф, че хората му се кефят...... Разбирам да имаше други сцени за авторска музика и да се каже не ми пука да го затварят ама няма...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свилене магаре такова къде другаде можеш да имаш такъв готин звук я кажи... трябва да бръкнеш дълбоко в джоба си за да платиш 10етки левове... за тонрежисьор, за наем, за тва онова после да се обадиш на всичкитети приятели да дойдат да те гледат в някое читалище, за да си избиеш евентуално кинтите от вход... така ли е... а така...

Редактирано от fragile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе - имах предвид, че малко хора се осмеляват да свирят авторската си музика (ако я имат) въобще по клубовете и накрая публиката се задръства с класическите кавъри, които чуваш във всеки клуб, независимо от групата на вечерта, а не виждам причина това да бъде така, Любчо :wall:

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия !CANCELLED! трябва да са яки щом са превзели всички вечери ;)

А после хората не можели да се реализират с музика... ха - да бе, да!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм ги слушал още кат бях лапе бе, кво плюете те са легенди били са на всички световни сцени, ебахти задръстения форум ;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе говорете каквото си искате, ама аз лично само в Шипката обичам да ходя да гледам някакви БГ банди. И на мен хич не ми харесва като е яко задимено, а там редовно е така, но поне има готина атмосфера и е (или по-точно бе) единственото място, където човек може да слуша и гледа по-ъндърграун банди с по-различни и интересни авторски неща.

 

Що се отнася до "зомбитата" - лично според мен във Фенс се събират не по-жалки индивиди, пък и там рядко можеш да чуеш друго освен кавър банди. Маската и Три Уши са даже по-зле (доста при това). Суингинг Хол и Бекстейдж са по-културни заведения, но групите, свирещи там, мен лично грам не ме вълнуват.

 

Дано поне тази ниша се запълни и се появи ново готино клубче, в което да свирят по-млади и идейни групи, но по-скоро съм песимист...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нима ако дойде публика 200 души от ЕС и рекат: "Абе, ква е тая кръчма, де ше се побере групата тука, та и ние да влезем и да се чувстваме комфортно?!",

то вие ще кажете: "Абе кво ви е куцо па на вас?! Аре бегай..."

 

Аз съм ходил в О'Шипка само 4 пъти и НЕ ходя по-често главно заради обстановката (не че съм претенциозен,а и съм на 15 мин. пеша, ама си е кофти там... тясно за групата, ка моли за публиката). Не че и не пия бира или квото и там да е! Не е и това, че снобарея, но трябва да има реформа!

Няма място ни за група ни за апаратурите, бе за нищо няма място. За 10-15 пого-тийнейджъри има да си направят сефтето, ама 22:00ч. си е граница.

Аз пък например искам в делничните дни групите да започват НЕ по-късно от 21:00ч., а в петък и събота и от по-късно, да речем 22:30ч..

 

Всъщност за какво плямпам и аз...

И аз немога да разбера...

Ходил ли си вобще в клуб за "ъндърграунд" музика в друга страна?

Щото аз съм ходил и мога да кажа че клубовете в Сан Франциско за подобни непопулярни групи съвсем не са огромните халета за които говорите.

Един приятел беше ходил на Дефтоунс които свирили в нечовешки тесен клуб пред 300-тина човека и вътре не се дишало!!!

Какво по-готино от това?

Или вие искате място, където да гледате хардкор например, седнали като в зала 1 на НДК?

 

Преди известно време ходих на Тоол в Прага и мога да твърдя че по-дървена публика не съм виждал до сега.

Всички стояха като статуи... Не случайно сега в зимния тур Прага не фигурира... Когато подскачах на любимите си песни ме гледаха сякаш съм ненормален...

Нали идеята е да се създаде атмосвера! Да се види че публиката и групата са на едно и също място и са се сляли благодарение на музиката...

 

 

Истината е че мястото е култово, каквото и да се говори и ще е жалко ако го няма

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.