DaInsane Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 (Редактирано) пак по-запознат от запознатите, а? аз пък имам инфо че нещата са на зле ама на много зле, просто феновете на клуба да се готват за най-лошото Абе к'ъв ти е проблема с мене? Или просто си си заядливец? До последно т'ва ми беше инфото. Днес разбрах за официалното инфо и края на клуба. Цялата тая работа с О!Шипка е едно от поредните разочарования тая година. Само обаче не ми е ясно къде ще свириме вече. В Шипето звука беше сравнително добър, обстановката на бара също, срещах доста готини хора за лаф и алкохолизъм, да не говориме, че барманите бяха едни от хората, с които ми е най-приятно да си пийвам. А по повод мацките: Не е вярно, че само лачените мацки са красиви. Има страшно красиви и метълки, и всекакви, при това са и интелигентни за разлика от тия, за които говориш! Така че защо ти е да привличаш мутреси и изобщо лачени дрисли? Редактирано Септември 20, 2006 от DaInsane Цитирай
kirk-hammett Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 Аз : Не ме интересува дали е О'Шипка или не! Ще отида да слушам музика в някое удобно място. Нека има силни вечери - ако ми се куфее, нека има и тихи - ако просто искам да се видя с приятели и да разпусна на фона на блуз, джаз, рок и т.н Ако клубът е задимен, тъмен, 2 на 2 няма да отида, ако ще и Дрийм Тиатър да ме поканят на ергенско парти там. Важното е на мен да ми е добре - тогава ще се насладя на музиката. Като ми е кофти и ми е скъпо и ми е тясно и най-добрата група да свири .... В о'шипка не е скъпо все пак. А това, че ъндърграундът имал нужда от дупки ..ок, вие знаете по-добре, аз съм сноб и не обичам пого и ритници, нито мухъл и пияници, които са визирали собствениците под "зомбита" - не всички, разбира се, но са достатъчно всеки да те ритне по венъж. Не е нужно да си с костюм, за да си възпитан. Не е нужно да едупка, за да се свири вашият ъндърграунд. Само добрата група не винаги е достатъчна, както на нея така и на нас. Според мен - Ники. Абсолютно подкрепям Цитирай
enuffZnuff Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 ЗА сьжаление - метьла(рока) не им понася много - многои ако знаех отговора на вьпроса как да ги накарам да ходят вместо по дискотеки и чалга партита - щях да отворя рок клуб -такьв какьвто го виждам (и ако имах парите нейчьрли ) Ми не е така Тони, погледни по концертите на западните банди какви мадами има и тук има много фенки на тази музика, но нали знаеш какво е мнението като чуят за теб че, свириш и слушаш такава музика,= представят си мазен метал опърпан и оръфан.А в О шипка повечето са такива и жените които ходят с тях трябва два часа да гледаш в нея докато разбереш тая жена ли е или кво...щото тя пие бира и псува повече от каруцар.Та ако се направи едно прилично заведение и входа бъде 5 -6- 7 лв, повечето банди така или инак свирят 1 на два даже три месеца.Ще се изчисти малко от тоя боклук.Нека не ми се приемат думите твърде лично и никой да не визира себе си в тези думи.Говоря като музикант и определено ме е грижа за това какво развитие ще има този клуб. Цитирай
fragile Отговорено Септември 22, 2006 Отговорено Септември 22, 2006 Тъжно е ако наистина се разсъхнат нещата около О!Шипка-Сцената за Авторска музика... Има много музиканти които творят с едната идея, че има къде да изсвирят на живо музиката си... И без това стимулите са минимални, нито се печелят пари от авторска музика, нито има къде да се свири другаде такава... Най-лесно е да се критикува - тясно, дупка, мизерно, и тн... Ама това е единственото бе хора, като няма друго и най-мизерното да е ще ми допадне шом там всеки има СВОБОДАТА да изсвири свобственото си т/в/орение и да му потече лигата от кеф, че хората му се кефят...... Разбирам да имаше други сцени за авторска музика и да се каже не ми пука да го затварят ама няма... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 22, 2006 Отговорено Септември 22, 2006 ^ Че кой те спира да свириш авторската си музика на друго място? Цитирай
fragile Отговорено Септември 22, 2006 Отговорено Септември 22, 2006 (Редактирано) Свилене магаре такова къде другаде можеш да имаш такъв готин звук я кажи... трябва да бръкнеш дълбоко в джоба си за да платиш 10етки левове... за тонрежисьор, за наем, за тва онова после да се обадиш на всичкитети приятели да дойдат да те гледат в някое читалище, за да си избиеш евентуално кинтите от вход... така ли е... а така... Редактирано Септември 22, 2006 от fragile Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 22, 2006 Отговорено Септември 22, 2006 (Редактирано) Не бе - имах предвид, че малко хора се осмеляват да свирят авторската си музика (ако я имат) въобще по клубовете и накрая публиката се задръства с класическите кавъри, които чуваш във всеки клуб, независимо от групата на вечерта, а не виждам причина това да бъде така, Любчо :wall: Редактирано Септември 22, 2006 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
ronia Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 Така е - може би сега е моментът това да се промени. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 Тия !CANCELLED! трябва да са яки щом са превзели всички вечери Цитирай
Niilo Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 Тия !CANCELLED! трябва да са яки щом са превзели всички вечери А после хората не можели да се реализират с музика... ха - да бе, да! Цитирай
Katsko Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 аз съм ги слушал още кат бях лапе бе, кво плюете те са легенди били са на всички световни сцени, ебахти задръстения форум Цитирай
bulby Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 Абе говорете каквото си искате, ама аз лично само в Шипката обичам да ходя да гледам някакви БГ банди. И на мен хич не ми харесва като е яко задимено, а там редовно е така, но поне има готина атмосфера и е (или по-точно бе) единственото място, където човек може да слуша и гледа по-ъндърграун банди с по-различни и интересни авторски неща. Що се отнася до "зомбитата" - лично според мен във Фенс се събират не по-жалки индивиди, пък и там рядко можеш да чуеш друго освен кавър банди. Маската и Три Уши са даже по-зле (доста при това). Суингинг Хол и Бекстейдж са по-културни заведения, но групите, свирещи там, мен лично грам не ме вълнуват. Дано поне тази ниша се запълни и се появи ново готино клубче, в което да свирят по-млади и идейни групи, но по-скоро съм песимист... Цитирай
pampi Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 Нима ако дойде публика 200 души от ЕС и рекат: "Абе, ква е тая кръчма, де ше се побере групата тука, та и ние да влезем и да се чувстваме комфортно?!", то вие ще кажете: "Абе кво ви е куцо па на вас?! Аре бегай..." Аз съм ходил в О'Шипка само 4 пъти и НЕ ходя по-често главно заради обстановката (не че съм претенциозен,а и съм на 15 мин. пеша, ама си е кофти там... тясно за групата, ка моли за публиката). Не че и не пия бира или квото и там да е! Не е и това, че снобарея, но трябва да има реформа! Няма място ни за група ни за апаратурите, бе за нищо няма място. За 10-15 пого-тийнейджъри има да си направят сефтето, ама 22:00ч. си е граница. Аз пък например искам в делничните дни групите да започват НЕ по-късно от 21:00ч., а в петък и събота и от по-късно, да речем 22:30ч.. Всъщност за какво плямпам и аз... И аз немога да разбера... Ходил ли си вобще в клуб за "ъндърграунд" музика в друга страна? Щото аз съм ходил и мога да кажа че клубовете в Сан Франциско за подобни непопулярни групи съвсем не са огромните халета за които говорите. Един приятел беше ходил на Дефтоунс които свирили в нечовешки тесен клуб пред 300-тина човека и вътре не се дишало!!! Какво по-готино от това? Или вие искате място, където да гледате хардкор например, седнали като в зала 1 на НДК? Преди известно време ходих на Тоол в Прага и мога да твърдя че по-дървена публика не съм виждал до сега. Всички стояха като статуи... Не случайно сега в зимния тур Прага не фигурира... Когато подскачах на любимите си песни ме гледаха сякаш съм ненормален... Нали идеята е да се създаде атмосвера! Да се види че публиката и групата са на едно и също място и са се сляли благодарение на музиката... Истината е че мястото е култово, каквото и да се говори и ще е жалко ако го няма Цитирай
Recommended Posts