Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте. Виждам , че във форума има много хора които се занимават с китари и реших да пусна една тема тук. Лятото бачках и изкарах малко пари. Искам да си купя китара но нищо не разбирам от това. Незнам каква ще ми трябва за да потръгна - електрическа или акостична. Какъв вид поточно , марка , някви оринтировачни цени да ми кажете. Ще съм благодарен на всички отзовали се.

Редактирано от volcom
Отговорено

ами добре дошьл

само малко си сбьркал раздела

когато питаш за мнения - това се прави

в раздела музикални инструменти - конкретно за китара

виждам че много неща има да изясняваш

и когато го направиш - тогова виж кой - какво предлага

или си пусни тема - с какво точно тьрсиш

според мен най добрия вариант е да започнеш с акУСТИчНА

трябва да решиш - класическа или с метални струни - тип уестьрн

а скоро темата ти, модераторите ше я преместят кьдето и е мястото

Отговорено
... акостична. ...

Да - баш акостична си вземи ...

сега ще ми изтъкваш грешките или ще пишеш по темата :)

както и да е ...

"трябва да решиш - класическа или с метални струни - тип уестьрн"

Някой ако му се занимава ще обясни ли каква е разликата ? :P Не съм много наясно с нещата още и събирам сякаква информация.

П.С.

Съжелявам за темата , надявам се модераторите да оправят нещата :unsure:

Отговорено

няма ли някой твой приятел китарист, който да ти покаже нагледно за какво иде реч. Какво искаш да постигнеш, защо китара и тн, трябва да помислиш над това :) какво искаш да свириш, мога да те насоча към учител :unsure:

в София обаче, не знам къде се намираш

Отговорено

Имам двама познати "китаристи" но те са на доста ниско ниво. Просто ми се стори , че постовете във форума са доста компетентни и реших да пусна тая тема , се пак нищо не губя :unsure: Иначе нямам намерения да правя кой знаи какви подвици с китарата , мисля , че ще ми действа много релаксиращо. По принцип главно слушам , Алтернативни течения , Пънк , Хардкор и Рок , това е и музиката която ми се свири :)

Отговорено

След като слушаш подобни стилове аз ти препоръчвам уестърн. Можеш да си вземеш някой нов стаг за под 200 който ще ти е добре като за първа китара. Аз лично още си свиря на акустичната Иглика и съм си много доволенthumbsup.gif. Основната разлика между класическата и уестърн китарата (поне тази която аз знам) е че на класическата грифа е по-дебел и широк (досега съм видял на 3 или 4 от 15-ина да има въобще инлеи по грифа(точнките)) а корпуса е по-малък. Обикновено класическите са с найлонови струни, а уестърните са с метални. Вече оттам идва и факта че за подобни неща металните струни за по-подходящи. Лично мнение естествено, въпреки че съм свирил куин на класическа и на мен лично ми допадна звука :) . Ако не можеш да си позволиш нова акустична поразрови се на село при баба/дядо/чичо/леля/куче/котка/рибки/познати насам натам длаи няма някоя стара българска табуретка да постегнеш и да почнеш на нея или влез в раздела "купувам-продавам" и потърси нещо :P

Ае успех в дрънчуленето :unsure:

Отговорено

Аз бих ти препоръчал да си вземеш STAGG sw201bk ! Цената му е много изгодна.Зависи в кой град си , но варира между 155-170 лв :rolleyes: Аз имам такава и вади страхотен звук.За мен тва е най-добрата уестърн китара :) Тялото и е много голямо и якустиката е страхотна.И аз имах такъв проблем преди както всички останали и говорих с един китарист,който свири на някакви кораби в америка.Като го чух как свири на китара и припаднах.Толкова различни стилове и всичките страхотни.Аз взех китара и като започнах да свиря ми беше много удобна и изкарвах звука мн лесно(нали е проблем за начинаещи да не бражди).и така... както и да е да не те занимавам с мои работи:)Китарката е страхотна ето я : snimka

Отговорено (Редактирано)

Така и така има тема - да ми кажете и добра КЛАСИЧЕСКА китара на минимална цена, че жена ми иска да е с пластмасови струни - иначе много я болят пръстите иначе...

Редактирано от Metanoia
Отговорено (Редактирано)

ми относно темата да си кажа и аз.значи моята китара е Florenzia нз. каква марка са но съм мн доволен.има много хубав звук и лесно се свири на нея пък не е и скъпа беше 170лв като я земах от dynacord.а относно класическата китара : хубави има на Yamaha за около 120лв

Редактирано от Vertigo
Отговорено

При класическите китари колкото по-трудно се свири, т.е. колкото по-твърди са струните, по-хубав звук вадят.

Та по темата.... вземи няква стара кирата от приятел, роднина и т.н. посвири 2-3 месеца и тогава реши дали да си купуваш.Според мен не е хубаво да прибързваш и накрая тая китара да стои само за украса.