Jump to content
Българският форум за музиканти

въпрос


bassobor

Recommended Posts

Искам да ви попитам какво би могъл да свири басистът в края на песен, когато завършекът е от тези шумните - барабанистът удря безразборно чинелите и прави безброй брейкове, а китаристът свири бързо, завършващо соло в рамките на един акорд. Писва ми да стържа само на един тон, докато другите се вихрят.Хрумвало ми е да направя микрофония, но при баса не става както при китарата. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяка скала която се сещаш, в каквато комбинация, общо взето всичко. Акорди - пауър акорди, октави ....Всичко! Просто трябва да е шум, и все пак да е в някаква хармония с песента....ако искаш. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично свиря по-продължителни ноти (2-3 например, близки или от песента де :headbang: ) и ги повтарям. А баш накрая слагам плъзкане към чиста струна, т. е. 0 прагче (pull-off ли е, к`во е?! :greenangel: )... Получава се подобно на затихване на двигател... или поне аз така искам да звучи.

Абе - ипровизацията е велико нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробвай и ти да правиш някви импровизациики хващаш някой тон от китариста и го разработваш може да се договорите с китаристчето да свирите едни и същи работи в една октава като пуснеш някой драйв ако има в наличност

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично предпочитам да завършвам с темпото на касата на 16тини или по бързо като забавям и накрая изтегля до 1во прагче...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е туй му е якото да си басист - песента свършва барабаниста се поти по чинелите китариста по грифа еб* му майката ти можеш да си правиш кфот си щеш пусни там некъф тон да звучи и чупиш стойки особенно на лайфове :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е туй му е якото да си басист - песента свършва барабаниста се поти по чинелите китариста по грифа еб* му майката ти можеш да си правиш кфот си щеш пусни там некъф тон да звучи и чупиш стойки особенно на лайфове :unsure:

пич :stop: не че нещо ама и аз обичам да се потя в края на песента често се потя даже повече от китаристите

 

 

 

 

а сега се сетих скоро почнах да правя една глупост баш последната секунда от песента удрям яко тона с който свършва но при намалени докрай потенциометри и после почвам плавно да усилвам и намалям докато не утихне получава се яко според мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Държиш тона и му дрънчиш октавата ... Накрая (ако песента е в ми или ла) почваш да блъкаш по горния рог на тялото докато свободните не почнат да дрънчт по грифа и да издават разни звуци на заклана невестулка . Ем това е ! Успех :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Пробвай някакви импровизации в гамата, в която завършва песента. Може също да си поиграеш с пентатониката - зависи от песента. Голям кеф е като чуеш импровизациите ти да се връзват със свиренето на останалите музиканти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, в края на песента, обикновено свиря всичките тонове, от горе до долу и обратно, но когато съм с полуакустичния бас, правя фийдбек и свършвам последен, за ужас на цялата група и най вече на китариста :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.