bassobor Публикувано Септември 14, 2006 Публикувано Септември 14, 2006 Искам да ви попитам какво би могъл да свири басистът в края на песен, когато завършекът е от тези шумните - барабанистът удря безразборно чинелите и прави безброй брейкове, а китаристът свири бързо, завършващо соло в рамките на един акорд. Писва ми да стържа само на един тон, докато другите се вихрят.Хрумвало ми е да направя микрофония, но при баса не става както при китарата. Цитирай
MDFk Отговорено Септември 14, 2006 Отговорено Септември 14, 2006 Всяка скала която се сещаш, в каквато комбинация, общо взето всичко. Акорди - пауър акорди, октави ....Всичко! Просто трябва да е шум, и все пак да е в някаква хармония с песента....ако искаш. Цитирай
Ziroks Отговорено Септември 14, 2006 Отговорено Септември 14, 2006 Аз лично свиря по-продължителни ноти (2-3 например, близки или от песента де ) и ги повтарям. А баш накрая слагам плъзкане към чиста струна, т. е. 0 прагче (pull-off ли е, к`во е?! )... Получава се подобно на затихване на двигател... или поне аз така искам да звучи. Абе - ипровизацията е велико нещо... Цитирай
badhabittt Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 пробвай и ти да правиш някви импровизациики хващаш някой тон от китариста и го разработваш може да се договорите с китаристчето да свирите едни и същи работи в една октава като пуснеш някой драйв ако има в наличност Цитирай
ludmata Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 Аз лично предпочитам да завършвам с темпото на касата на 16тини или по бързо като забавям и накрая изтегля до 1во прагче... Цитирай
Zlatyio Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 Е туй му е якото да си басист - песента свършва барабаниста се поти по чинелите китариста по грифа еб* му майката ти можеш да си правиш кфот си щеш пусни там некъф тон да звучи и чупиш стойки особенно на лайфове Цитирай
kolega Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 Не бих сметнал това за особено яко... Цитирай
badhabittt Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 Е туй му е якото да си басист - песента свършва барабаниста се поти по чинелите китариста по грифа еб* му майката ти можеш да си правиш кфот си щеш пусни там некъф тон да звучи и чупиш стойки особенно на лайфове пич :stop: не че нещо ама и аз обичам да се потя в края на песента често се потя даже повече от китаристите а сега се сетих скоро почнах да правя една глупост баш последната секунда от песента удрям яко тона с който свършва но при намалени докрай потенциометри и после почвам плавно да усилвам и намалям докато не утихне получава се яко според мен Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 Държиш тона и му дрънчиш октавата ... Накрая (ако песента е в ми или ла) почваш да блъкаш по горния рог на тялото докато свободните не почнат да дрънчт по грифа и да издават разни звуци на заклана невестулка . Ем това е ! Успех Цитирай
cone Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Пробвай някакви импровизации в гамата, в която завършва песента. Може също да си поиграеш с пентатониката - зависи от песента. Голям кеф е като чуеш импровизациите ти да се връзват със свиренето на останалите музиканти. Цитирай
Danihell Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Бухай някакви акорди . Изглежда яко и вдига много дандания . Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 Аз, в края на песента, обикновено свиря всичките тонове, от горе до долу и обратно, но когато съм с полуакустичния бас, правя фийдбек и свършвам последен, за ужас на цялата група и най вече на китариста Цитирай
rudibass Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 ми научи се да пилиш и ти ....аз така правя обикновено звучи добре..... Цитирай
Recommended Posts